Amerikaanse universiteit gaat games van studenten uitgeven | Gamer.nl

Amerikaanse universiteit gaat games van studenten uitgeven | Gamer.nl

Dstyle="background-color: initial;">e Amerikaanse University of Southern California in Los Angeles gaat games die door studenten zijn gemaakt zelf uitgeven. </span><span style="background-color: initial;">Het is de bedoeling dat de games van studenten worden uitgebracht op de Playstation, Xbox, pc en smartphone, meldt de site Wired donderdag.</span></p>

De universiteit wil vooral werk publiceren waarin belangrijke onderwerpen worden verwerkt of dat zeer innovatief is. Uiteindelijk wil de universiteit ook games uitgeven die door ontwikkelaars buiten de universiteit zijn gemaakt. Volgens Tracy Fullerton, die de leiding heeft over gameopleidingen van de universiteit, is het doel van de uitgeverij niet dat er winst wordt gemaakt.

Het is meer het idee dat er culturele erkenning komt voor de titels. Ze vergelijkt het uitgeven van games met het uitgeven van boeken door universiteitsuitgeverijen als MIT Pre . "Dat zijn boeken die niet perse in de bestsellerlijst van The New York Times komen te staan, maar de boeken zijn belangrijk. Ze moeten er zijn voor de tijdsgeest."

De University of Southern California staat hoog aangeschreven voor de gamegerelateerde opleidingen. Studenten van de universiteit maakten eerder de zwaardvechtgame Chambara, waarmee ze een BAFTA-prijs wonnen. De titel zal een van de eerste games zijn die door de universiteit wordt uitgegeven. Andere titels die door studenten van de universiteit zijn gemaakt, zijn Fl0w, The Unfinished Swan en The Misadventures of P.B. Winterbottom.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou