Amerikaanse retailer Gamestop noemt nieuwe Splinter Cell-game

Amerikaanse retailer Gamestop noemt nieuwe Splinter Cell-game

De website van de Amerikaanse retailer Gamestop noemt een nieuw deel in de Splinter Cell-franchise. In een omschrijving voor een replica van de nachtkijker van Sam Fisher wordt een aankomende "tiende release" genoemd.

Op de website van Gamestop (die niet zonder VPN te bezoeken is vanuit Nederland) staat aangegeven dat de iconische nachtkijker van Sam Fisher in november verschijnt. Eerder dit jaar verscheen kort ook al een pagina voor het product, maar dit werd al snel weer offline gehaald. Inmiddels is het product teruggekeerd in de webshop met nieuwe foto's en een nieuwe omschrijving.

Het interessante gedeelte van omschrijving noemt specifiek een nieuw deel dat in de maak is: "Voor de eerste keer sinds de introductie van Splinter Cell in 2002, na negen succesvolle AAA+-titels, en met de release van het tiende deel op de horizon, is dit de eerste kans om Sam Fishers kenmerkende Ultra High-Frequency Sonar Goggles te bezitten."

Het is mogelijk dat deze informatie door Gamestop zelf is bedacht of dat de informatie inmiddels verouderd is. Een mogelijkheid is echter ook dat de informatie direct van de fabrikant komt en verklapt dat we binnenkort de onthulling van een nieuwe Splinter Cell kunnen verwachten.

Eerder dit jaarvertelde Ubisoft-directeur Yves Guillemot in een interview dat ontwikkelteams lange tijd niet wilden werken aan een nieuwe Splinter Cell-game, vanwege de hoge druk van fans. Wél zei hij dat er inmiddels mensen zich op het moment bezighouden met de franchise. Guillemot zei tevens laatst nog datde comeback van de Splinter Cell-franchise wel moet uitmonden in "nieuwe ervaringen"

splinter cell

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind het persoonlijk al stom dat men bij Ubisoft vind dat een nieuwe SC game moet uitmonden in nieuwe ervaringen. Volgens mij is dat nu net niet wat de meeste fans willen. Die willen sneaky stealth met tikje actie. Niks anders. Kijk misschien doelt hij op vr. Maar dat is een nieuwe ervaring, niet meervoud. Dus ik vermoed toch dat hij ook gameplay-technisch bedoelt, en eerlijk gezegd, liever niet. Vr mag, zolang de game ook normaal komt. Want deze game serie is al geen assasins creed in verkoop, dus lijkt me niet wijs om dan ook nog op een kleinere doelgroep te mikken. Er zullen aardig wat mensen al vr doen, maar de groep die het niet doet is vele malen groter. Wat Ubisoft moet doen, is een goede sterke klassieke splinter cell maken en niet teveel nadenken over vernieuwing, Maar ja ze schrikken af van de reacties van 2 groepen, de ene vind dat splinter cell teveel actie is geworden. En de andere groep vind de balans tenminste goed nu omdat je kunt kiezen tussen stealth en ook gewoon dikke actie. Lijkt me ook lastige keuze.

0

@watashi wa maurice desu. Ik vind "nieuwe ervaringen" een vrij raar begrip. Neem "Breath of the Wild" nou: juist door goed te kijken naar wat de kern van Zelda zo goed maakt, kan je een hele nieuwe ervaring ontwikkelen door die kern te pakken en daar nieuwe elementen aan toe te voegen die synergie met elkaar hebben. Ik hoop heel erg dat ze dat met Splinter Cell ook doen. Bij Blacklist vond ik de balans bijvoorbeeld enorm ver te zoeken. Het was allemaal wel leuk verder hoor (vooral de co-op, die mogen ze houden), maar niet speciaal.

0

Aanbevolen voor jou