Onze collega gamers in Noord Amerika kunnen vanaf 24 maart genieten van de PSP, want op die datum zal de handheld officieel uitkomen op dat continent. En wat al langer gevreesd werd is waarheid geworden; er zal maar één versie te koop zijn, zijnde de Value Pack voor een prijs van $249 USD. Dit houdt dus in dat het pakket naast de PSP, standaard adapter en accu ook een 32 MB MemoryStick, een oortelefoon met afstandbediening en een beschermingshoes met schoonmaakdoekje zal bevatten. De eerste miljoen mensen die de Noord Amerikaanse PSP koopt zal ook nog eens Spiderman 2 op UMD disk erbij krijgen.

Het zal dus niet mogelijk zijn om de gewone editie van de PSP te kopen die in Japan voor een omgerekende prijs van $185 USD te koop was. Dit is een tegenvaller voor de grote hoeveelheid mensen die eigenlijk bij voorbaat de helft van de accessoires van de Value Pack niet zal gebruiken.

Een voorlopige lijst van releasegames is ook vrijgegeven door Sony.# Ape Escape: On the Loose, SCEA

# ATV Offroad Fury: Blazin' Trails, SCEA

# Darkstalkers Chronicle: The Chaos Tower, Capcom

# Dynasty Warriors, KOEI

# FIFA 2005, Electronic Arts

# Gretzky NHL, SCEA

# Lumines, Ubisoft

# Metal Gear Acid, Konami

# MLB, SCEA

# MVP Baseball, Electronic Arts

# NBA, SCEA

# NBA Street Showdown, Electronic Arts

# Need for Speed Rivals, Electronic Arts

# NFL Street 2 Unleashed, Electronic Arts

# Rengoku: Tower of Purgatory, Konami

# Ridge Racer, Namco

# Smartbomb, Eidos Interactive

# Spider-Man 2, Activision

# Tiger Woods PGA TOUR, Electronic Arts

# Tony Hawk's Underground 2 Remix, Activision

# Twisted Metal: Head On, SCEA

# Untold Legends: Brotherhood of the Blade, SOE

# Wipeout Pure, SCEA

# World Tour Soccer, SCEAHet lijkt erop dat wij in Europa nog eventjes moeten wachten tot april voordat de PSP uitkomt. Zo waren er al geruchten dat 15 april de Europese releasedate zou zijn, maar er zijn inmiddels ook een aantal games, zoals Wipeout Pure, die waarschijnlijk pas in april zullen uitkomen. Omdat deze games als releasegames voor de Europa zullen worden uitgebracht is het waarschijnlijk dat wij pas in april op de PSP kunnen rekenen.