Amerikaanse rechter verbiedt software voor vals spelen in GTA Online | Gamer.nl

Amerikaanse rechter verbiedt software voor vals spelen in GTA Online | Gamer.nl

Een Amerikaanse rechter heeft een man een bevel opgedragen om te stoppen met het verkopen van illegale software. De software zou spelers helpen vals te spelen in GTA Online.

De rechter heeft donderdag uiteindelijk een bevel gegeven aan de verkoper van twee soorten software, David Zipperer. Zipperer werd door Take-Two aangeklaagd na het verkopen van de software zonder toestemming van het bedrijf. Deze software gaf spelers de mogelijkheid om vals te spelen in het spel en daardoor de spelers een oneerlijk voordeel te geven.

De twee soorten software in kwestie zijn Absolute en Menyoo. Beide mods worden bestempeld als zogenoemde 'trainers' die spelers de mogelijkheid bieden om in-game parameters aan te pa en. Alhoewel deze software in de single player-versie gratis is, moest er voor de online versie betaald worden. Met deze oneerlijke voordelen voor spelers in GTA Online claimde Take-Two op z'n minst 500.000 dollar te hebben verloren aan inkomsten.

Met het bevel van de rechter wordt Zipperer een verbod opgelegd om de software te verkopen. Take-Two werd in het gelijk gesteld, omdat de rechter ervan overtuigd was dat de ontwikkelaar kon aantonen dat de verkochte software van Zipperer verantwoordelijk was voor het inkomstenverlies van Take-Two. Zo werd dan ook de straf van een voorlopig bevel als 'geschikt' beschouwd aangezien Zipperer de kosten niet zou kunnen betalen en ook werkloos blijkt te zijn.

Het is niet de eerste keer dat de ontwikkelaar achter deze mods voor de game aan heeft gezeten en zegt ook te blijven doorgaan met het nemen van juridische acties. Take-Two Interactive heeft dit jaar meerdere mods voor GTA Online aangepakt die het evenwicht van de game in gevaar zou brengen. Zo werden vorig jaar Menyoo en Force Hax geforceerd om te stoppen en kwam OpenIV tot een halt na een juridische bericht van Take-Two.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou