Amerikaanse politici pleiten voor 'rokerswaarschuwing' games | Gamer.nl

Amerikaanse politici pleiten voor 'rokerswaarschuwing' games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het duo, Frank Wolf en Joe Baca, stelt in het wetsvoorstel dat uit studies blijkt dat gewelddadige games leiden tot agre ief gedrag in de echte wereld. De game-industrie zou zijn verantwoordelijkheid om consumenten te informeren "over de mogelijk schadelijke inhoud die vaak in hun producten te vinden is" niet genoeg nakomen, vinden zij.

Wolf trekt de vergelijking met tabak. "Net zoals we rokers waarschuwen voor de gevolgen voor de gezondheid van tabak, zouden we ouders - en kinderen - moeten waarschuwen over het toenemende wetenschappelijk bewijs dat een relatie aantoont tu en gewelddadige games en gewelddadig gedrag."

Op het voorgestelde etiket dat op hoesjes moet komen te staan volgens Wolf, staat de volgende tekst. "Waarschuwing: Blootstelling aan gewelddadige games is in verband gebracht met agre ief gedrag. Het etiket zou op vrijwel ieder hoesje verschijnen; enkel de leeftijdscla ificatie 'EC', wat staat voor early childhood, is uitgesloten van de voorgestelde wet.

Reactie Amerikaanse game-industrie

De organisatie die opkomt voor rechten van game-uitgevers in de Verenigde Staten, de Entertainment Software A ociation, vindt de strekking van het wetsvoorstel onzin. Een woordvoerder stelt dat er nog geen wetenschappelijke studies bestaan die een causaal verband aantonen tu en gewelddadige games en gewelddadig gedrag. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou