Het leger heeft een 243 pagina's tellend document opgesteld met daarin verschillende technische wensen, ook is er een checklist van 13 pagina's waaraan de nieuwe simulator moet voldoen.

In het document staan specifieke wensen, zoals de mogelijkheid om artillerievuur in te roepen, evacuatiemissies uit te voeren en wil het leger authentiek neergezette vrouwelijke Arabische en Afghaanse zelfmoordterroristen. Daarnaast wordt er om verscheidene soorten voertuigen gevraagd, zo rept Kotaku over de M-1, Russische T-72-tanks, Apache-helikopters en Predator-raketten. 

Kotaku wijst erop dat de nieuwe shooter zich richt op het uitvechten van 'kleine oorlogen'. De game moet meer dan vijftig verschillende type burgervoertuigen bevatten, waaronder de Toyota Hilux pickup en zelfs fietsen. Daarnaast moeten er meer dan honderd burgergebouwen in het spel zitten, van fabrieken en moskeeën tot vuilstortplaatsen, verkeersdrempels en spijkermatten.

Volgens Kotaku is het waarschijnlijk dat Bohemia Interactive weer gaat bieden op het contract, evenals America's Army 3 dat de vorige keer de pitch verloor. Het contract dat met de winnaar wordt afgesloten, verzekert de ontwikkelaar van 44,5 miljoen dollar over een periode van vijf jaar. In 2013 wil het Amerikaanse leger aan de slag met de nieuwe game.