In de losse software verkoop, die groeide naar een omzet van 1,1 miljard euro, was Call of Duty de onbetwiste winnaar. De game van Treyarch verkocht 8,4 miljoen exemplaren. Daarmee beleeft de game niet alleen de beste eerste maand voor een game ooit, maar was het ook verantwoordelijk voor 25% van de 33,6 miljoen verkochte games in de maand november.

Microsoft

Naast Call of Duty-uitgever Activision deed Microsoft het goed op de Amerikaanse markt. Hun Xbox 360 bleef voor de zesde opeenvolgende maand de best verkochte console in de VS en zag het aantal verkochte exemplaren 68% stijgen ten opzichte van vorig jaar, naar 1,37 miljoen stuks. Het moest hierbij alleen de Nintendo DS (1,5 miljoen exemplaren) voor zich laten. De helft van het in november aan de game-industrie uitgegeven geld ging naar de Amerikaanse softwaregigant.

Het succes van de Xbox 360 was mogelijk een gevolg van de succesvolle lancering van bewegingssensor Kinect. Hoewel geen exacte cijfers bekend zijn gemaakt bracht Kinect het meeste geld op van alle verkochte accessoires, wat deels een gevolg is van de relatief hoge vraagprijs van het apparaat. Volgens analist Michael Pachter was de helft van de verkochte Xbox 360 consoles gebundeld met Kinect. Overigens wist geen enkele lanceertitel voor Kinect de top 10 van best verkochte games te halen. Dit valt vermoedelijk te verklaren door het relatief lage aantal mensen dat het apparaat reeds in bezit heeft. Wel werd bekend dat dansgame Dance Central en sportgame Kinect Sports net buiten de lijst vielen met respectievelijk de elfde en twaalde plaats in de ranglijst.

Nintendo stabiel, Sony achteruit

Softwaremaker Nintendo had in de Verenigde Staten een redelijk goede novembermaand in vergelijking met vorig jaar. Hoewel de Nintendo DS een lichte daling van elf procent zag steeg de verkoop van de Wii met 0,8 procent naar 1,27 miljoen verkochte exemplaren. Toptitel voor de console van Nintendo was Ubisofts Let's Dance 2, dat ongeveer 700 duizend exemplaren wist te verkopen. De game Donkey Kong Country Returns, die bij het sluiten van de telling slechts een week in de winkel lag, verkocht 430 duizend exemplaren.

Electronicaconcern Sony zag als enige een flinke achteruitgang in vergelijking met vorig jaar. De verkoop van de PlayStation 3 daalde met een kwart, naar 530 duizend stuks. Van de bewegingscontroller PlayStation Move werden geen cijfers gemeld, maar volgens analist Pachter werd een op de vijf consoles gebundeld met de Move. Ook van de PSP ontbreken cijfers. Racegame Gran Turismo 5, die slechts enkele dagen in de winkels lag, verkocht 400 duizend exemplaren.