Sinds 11 september 2001 heerst er in de Verenigde Staten, en ook in Europa in mindere mate overigens, een angstcultuur. Deze wordt door de media alleen maar verder versterkt. Wie de documantaire Bowling for Columbine gezien heeft, weet hiervan vast wel enkele sprekende voorbeelden voor de geest te halen. Spelontwerper American McGee zag in dit gegeven niet alleen een groot probleem voor de samenleving, maar ook een uitstekend uitgangspunt voor een nieuw spel: Bad Day L.A.

In dit spel zul je de Amerikaanse stad Los Angeles van nagenoeg alle vormen van gevaar, waarvoor Amerikanen dag in dag uit bang gemaakt worden, moeten trotseren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld terroristen, aardbevingen en zombies. Bad Day L.A. zal een tiental levels bevatten waarbij de humor voorop staat. Hoewel het spel duidelijk een politieke boodschap heeft, zal je wel moeite moeten doen om deze te ontdekken en is het vooral een leuk, geschift spel. Dit blijkt ook uit de grafische stijl, die het niveau van een kindertekening evenaart.

Meer over het spel, dat in 2006 op Xbox en PC zou moeten verschijnen, lees je hier. Opvallend detail: de ontwikkelaar van Bad Day L.A. is niet eens gevestigd in L.A. maar op een geheel ander continent, namelijk in Hong Kong.