Amerikaans advocatenkantoor onderzoekt retourbeleid Bethesda rondom Fallout 76 | Gamer.nl

Amerikaans advocatenkantoor onderzoekt retourbeleid Bethesda rondom Fallout 76 | Gamer.nl

Een Amerikaans advocatenkantoor heeft laten weten met een onderzoek bezig te zijn naar misleidende handelspraktijken van ontwikkelaar Bethesda rondom het retourbeleid bij Fallout 76.

Het in Washington D.C.-gevestigde kantoor Magliaccio & Rathod LLP zegt in een blog dat Fallout 76 bij veel pc-spelers zodanig veel glitches bevat dat het onspeelbaar is. Daarmee licht het advocatenkantoor uit dat de ontwikkelaar, ondanks de vele technische problemen, vele pc-spelers weigert om hun geld terug te geven. "Gamers die hebben geprobeerd hun geld terug te krijgen door de grote hoeveelheid glitches zijn daar niet in geslaagd, aangezien zij de game al hadden gedownload", aldus het Amerikaanse advocatenkantoor.

Het huidige retourbeleid van Bethesda voor Fallout 76 wordt bij velen als verwarrend beschouwd. Berichten op Reddit wezen vorige week op het feit dat spelers aan het begin van de lancering van de game snel hun geld terugkregen wanneer werd gevraagd voor een terugbetaling wegens de technische problemen. Dit was opvallend, omdat dit niet beschreven staat bij de voorwaarden van Bethesda. Toen deze berichten verspreid werden, deden meer spelers een poging om hun geld terug te krijgen. Echter werd nu opeens geen terugbetaling meer gegeven door de ontwikkelaar. Op dat moment werd aan de gedupeerden uitgelegd dat het niet mogelijk was, omdat de game al was gebruikt.

Fallout 76

Nu heeft het advocatenkantoor besloten om het beleid van de ontwikkelaar te onderzoeken op het toepa en van misleidende handelspraktijken. Hiermee is het mogelijk dat er een rechtszaak voortkomt uit het onderzoek en voor gedupeerde spelers alsnog de kans biedt om hun geld terug te krijgen. Echter wordt volgens Eurogamer gesuggereerd dat de kans op een rechtszaak erg klein is, omdat het advocatenkantoor in kwestie vaker blogs van deze categorie publiceert zonder juridische vervolging en is er momenteel geen bewijs dat de firma daadwerkelijk aan het onderzoeken is.

Bethesda deelt plannen voor volgende twee updates

Bethesda heeft de plannen voor de volgende twee updates onthuld voor Fallout 76. Naast het berichten over details, biedt de ontwikkelaar op Reddit ook zijn excuses aan voor de gebrek aan communicatie met de community.

Op 4 december komt de eerste update uit waarin de zogenoemde stash limit voor spelers wordt verhoogd van 400 naar 600 items. Dit betekent dat spelers veel meer opgeraapte spullen kunnen bewaren en gebruiken. Ook is de tijd verlaagd hoe lang spelers bevroren blijven wanneer ze zijn geraakt door de Cryolator. Voorheen was de speler voor maar liefst twee uur bevroren, wat nu verlaagd is tot maximaal 30 seconden. Daarnaast worden er bugs opgelost en veranderingen toegepast om de stabiliteit in de game te verbeteren.

De tweede update, die op 11 december verschijnt, worden onder andere bug fixes, push-to-talk voor pc, ondersteuning voor 21:9-resolutie en een field of view-instelling toegevoegd. Daarnaast kunnen spelers met de update vanaf level 50 een nieuwe Perk Card kiezen of een SPECIAL-punt verplaatsen naar een andere plek. Als laatst worden er problemen met de C.A.M.P. opgelost waaronder het kunnen gebruiken van de nieuwe 'Bulldozer' om kleine bomen, stenen of andere obstructies te verwijderen bij het opzetten van het kamp.

Fallout 76

Met het uitbrengen van details over de nieuwe updates biedt Bethesda op Reddit zijn excuses aan voor de radiostilte sinds de lancering van Fallout 76. "We weten dat jullie gefrustreerd en boos zijn over de huidige stand van zaken, of het nou de problemen zijn die jullie in de game tegenkomen of het gebrek aan communicatie over oplo ingen, updates en nieuws. We wilden jullie niet laten denken dat de stilte betekende dat er niets gebeurde en we gaan werken om een betere verbinding te creëren tu en jullie en de ontwikkelaars bij Bethesda Game Studios", aldus Bethesda.

De volledige patch notes voor de twee updates worden later deze week verwacht.

Eerder brachten wij een review uit voor Fallout 76 waar het, ondanks de uitdagende survivalmechaniek, onder andere werd bekritiseerd om zijn levenloze spelwereld, bugs en vergrendeling van zeldzame items achter microtransacties.

Fallout 76 is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou