Heerlijk....Spellen die ingaan tegen de politiestaat Amerika.

Rockstar games heeft een spel ontwikkelt genaamd State of Emergency, waar het de bedoeling is om de rellen na te spelen rond de top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in Seattle.

Rockstar moedigt elke speler aan in het spel om elk beschikbaar middel te gebruiken om met vechten te beginnen, zoals pijpen, stenen, banken of zelfs afgescheurde ledematen!

Een van de hoofdtaken is de oproerpolitie in elkaar te meppen en winkels te plunderen.

Natuurlijk is er vanuit Seattle een typisch preutse Amerikaanse reactie gekomen dat het spel ,,de waardevolle boodschap van vredelievende activisten vernederd en zorgt voor verheerlijking van het geweld van hen die de wet overtraden'' *Yawn* Volgens een woordvoerder van de burgemeester heeft het spel een zeer slechte uitstraling naar kinderen. "Het recht van vrije meningsuiting moet niet worden vereenzelvigd met het overtreden van de wet. Dit spel geeft mogelijk die indruk."

Rockstar games kennen we natuurlijk van GTA3 en ONI. Vooral GTA deed veel stof opwaaien toen het uitkwam. De verwachting is dat State of Emergency nog meer stof doet opwaaien, iets wat natuurlijk alleen maar goed is voor de verkoop van het spel

Het spel wordt gemaakt voor de Playstation 2 en zal met de herfst uitkomen. Details over een pc versie zijn helaas nog niet bekend.