In februari zal Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure uitkomen. In deze game staat het spuiten van graffiti in een virtuele stad centraal. Dit baart de Amerikanen grote zorgen. Vooral Hollywood zit met geknepen billen te wachten totdat de game verschijnt en de sterrenstad ondergekliederd zal worden door kids die het in het echt willen uitproberen.

Maar niet alleen Hollywood ziet de game met lede ogen aan, ook Peter Vallone van de regering van New York probeerde er vorig jaar een boycot tegen Atari doorheen te drukken. Ryan Barr van Atari vertelde afgelopen woensdag dat de Atari absoluut niet wil aanzetten tot vandalisme of dergelijk gedrag. Atari ziet de game als leuk, innovatief en bovenal gesitueerd in een virtuele wereld.

Hoewel er aan alle kanten veel wordt gemopperd op deze graffiti game van Atari die in februari moet uitkomen, is het onwaarschijnlijk dat de game gestopt of zelfs verboden kan worden. Er zal gekeken worden hoe jongeren reageren op de game en of er daadwerkelijk meer graffiti gespoten zal worden. Een nieuwe discussie is in ieder geval losgebarsten en zal zich de komende dagen ook wel voort blijven zetten.