In het onderzoek van de Amerikaanse universiteit komt naar voren dat dertig procent van alle Amerikanen tussen 16 en 24 jaar oud een positiever beeld van het leger heeft dankzij America's Army. Daarnaast heeft de game een groter succes met het aantrekken van nieuwe militairen dan alle andere vormen van reclame die het leger hiervoor maakte.

America's Army is een gratis online shooter ontwikkeld voor en door het Amerikaanse leger, om zo nieuwe rekruten te werven. De game bevat realistische missies, wapens en situaties. Door de hoge graad van realisme wil het leger laten zien hoe het is om in het echte leger te zitten.

Voorsprong

Een kolonel bij de luchtmacht, die leiding geeft aan een eskader onbemande vliegtuigen, meldt dat gamers inderdaad een voorsprong lijken te hebben, maar maakte wel een kanttekening. De generatie die opgroeide met games zijn natuurtalenten met het besturen van vliegtuigen, maar heeft moeite met het overdenken van hun acties. "Ze hebben niet echt een idee van wat er daadwerkelijk gebeurt. [Games] leren je aan om hier afstand van te nemen."