American McGee wil derde Alice-game met EA maken

American McGee wil derde Alice-game met EA maken

Als het aan ontwikkelaar American McGee ligt, maakt hij ooit met Electronic Arts een derde deel in de Alice-reeks.

Dat meldt hij op Twitter, waar hij reageerde op de deze week aangekondigde remake van Dead Space. Hij laat daarbij weten dat hij (samen met Alice-fans) liever had gezien dat de Alice-reeks een comeback had gemaakt. 

McGee: "Ergens in de toekomst vragen ze bij EA om meer producten en reageert iemand met 'Alice?'. En dan zijn we er klaar voor!"

McGee begon zijn carrière bij id Software, waar hij levels ontwierp voor games in de Doom- en Quake-franchises. Daarna ging hij aan de slag bij EA en werkte hij aan American McGee's Alice, een duistere versie van het Alice in Wonderland-verhaal. Dat spel verscheen in 2000. In 2011 kwam het vervolg Alice: Madness Returns uit. De reeks heeft in de afgelopen decennium een cultstatus gekregen en een schare groep fans gekregen.

McGee liet eerder via zijn Patreon-pagina weten dat hij de grote lijnen van een derde game al uitgewerkt heeft. Het volgende doel in zijn plan is om 'Alice: Asylum' goedgekeurd te krijgen door EA, om vervolgens financiering te vergaren voor de ontwikkeling.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Meh. Alice is nu wel gedaan eigenlijk, men is nu alleen nog maar goed in het verzieken van de IP door er een eigen stijl overheen te willen piesen. Burton moet nog 8 goede films produceren om zijn flater goed te maken.

0

@gimbal2 dit waren topgames voor, en echt helemaal niets met Burton te maken.

0
test

Van mij mag Alice (deze- de echte!) zeer zeker terugkomen. Ook een remake van deel 2 is heel welkom.

0

Aanbevolen voor jou