Ontwikkelaar American McGee heeft op zijn weblog bevestigd dat hij werkt aan een nieuwe game rond een 'verdraaid' sprookje, een 'Twisted Tale' zoals hij het zelf noemt. Het spel is vergelijkbaar met de titel waarmee hij zijn bekendheid verwierf, American McGee's Alice, wordt ontwikkeld bij de Chinese studio Spicy Horse en zal gebruik maken van de Unreal Engine 3. Het nog naamloze project wordt voor meerdere platformen tegelijk ontwikkeld en wordt gemaakt in opdracht van een grote uitgever.

Het gaat hier overigens niet om Grimm, een episodisch spel waarin de verhalen van de gebroeders Grimm aan bod komen. Dit spel bevindt zich al in een vergevorderd stadium van ontwikkeling. Men heeft de eerste 12 episodes van de in totaal 24 episodes al voltooid.

Het nieuwe project bevindt zich nog in de zogeheten pre-production fase. De reden dat American McGee het spel toch al wereldkundig heeft gemaakt, is omdat hij personeel zoekt om aan het spel te werken. Als je je geroepen voelt kun je je aanmelden. Je moet daarvoor wel naar Shanghai verhuizen.