Nieuws
Madden

American football-legende John Madden overleden

Coach is bij gamers vooral bekend vanwege de Madden NFL-franchise

Geschreven door Michel Musters op
John Madden, de voormalige American Football-coach, is op 85-jarige leeftijd komen te overlijden.

Madden was de coach van de Oakland Raiders. Hij won in 1976 de Super Bowl met het team. Vanaf 1979 ging hij aan de slag als commentator bij zenders als CBS, Fox Sports en ABC Sports.

Voor veel gamers doet de naam van wijlen coach ook een belletje rinkelen. De Madden-reeks van Electronic Arts is immers naar hem vernoemd. De eerste game in die reeks verscheen in 1998. 

John Madden had bijna geen toestemming voor het gebruik van zijn naam gegeven, omdat EA wegens technische limieten maar zeven spelers per team op het virtuele veld zou hebben staan. Madden maakte zich er hard voor dat het elf spelers moesten zijn. Er zijn meer dan dertig games in de Madden-franchise uitgekomen, met als meest recente deel Madden NFL 22.

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste pc-games van 2021 volgens de bezoekers van Gamer.nl - Uitslag Moving Out nu gratis verkrijgbaar via Epic Games Store
2

Reacties op: American football-legende John Madden overleden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • dakoota

  • 29 december 2021 11:08
  "..omdat EA wegens technische limieten maar zeven spelers per team op het virtuele veld zou hebben staan. Madden maakte zich er hard voor dat het elf spelers moesten zijn,,

  Vooral dit dus: dankzij zijn volharding moest EA aan de slag om het technisch toch mogelijk te maken. Hierdoor zijn spellen als FIFA, NBA live en NHL ook in een technische stroomversnelling gekomen. Het was destijds bijna onmogelijk om dat te realiseren. Dank John Madden en dank EA. Het is alleen zo jammer dat de gameserie Madden zo ontzettend achteruit is gegaan de afgelopen 15 jaar. De hoogtepunten waren Madden 01, Madden 04 en Madden 05.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • wishmaster1965

  • 29 december 2021 16:31
  Even een kleine aanpassing, de reeks werd voor het eerst uitgebracht in 1988 niet 1998

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.