American football-legende John Madden overleden

American football-legende John Madden overleden

John Madden, de voormalige American Football-coach, is op 85-jarige leeftijd komen te overlijden.

Madden was de coach van de Oakland Raiders. Hij won in 1976 de Super Bowl met het team. Vanaf 1979 ging hij aan de slag als commentator bij zenders als CBS, Fox Sports en ABC Sports.

Voor veel gamers doet de naam van wijlen coach ook een belletje rinkelen. De Madden-reeks van Electronic Arts is immers naar hem vernoemd. De eerste game in die reeks verscheen in 1998. 

John Madden had bijna geen toestemming voor het gebruik van zijn naam gegeven, omdat EA wegens technische limieten maar zeven spelers per team op het virtuele veld zou hebben staan. Madden maakte zich er hard voor dat het elf spelers moesten zijn. Er zijn meer dan dertig games in de Madden-franchise uitgekomen, met als meest recente deel Madden NFL 22.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"..omdat EA wegens technische limieten maar zeven spelers per team op het virtuele veld zou hebben staan. Madden maakte zich er hard voor dat het elf spelers moesten zijn,, Vooral dit dus: dankzij zijn volharding moest EA aan de slag om het technisch toch mogelijk te maken. Hierdoor zijn spellen als FIFA, NBA live en NHL ook in een technische stroomversnelling gekomen. Het was destijds bijna onmogelijk om dat te realiseren. Dank John Madden en dank EA. Het is alleen zo jammer dat de gameserie Madden zo ontzettend achteruit is gegaan de afgelopen 15 jaar. De hoogtepunten waren Madden 01, Madden 04 en Madden 05.

0

Even een kleine aanpassing, de reeks werd voor het eerst uitgebracht in 1988 niet 1998

0

Aanbevolen voor jou