AMD onthult nieuwe serie videokaarten met snelste chip | Gamer.nl

AMD onthult nieuwe serie videokaarten met snelste chip | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De nieuwe lijn grafische chips, met codenaam Southern Islands, gebruikt een nieuwe techniek waar AMD vijf of zes jaar aan gewerkt heeft. Met de nieuwe chipset stapt AMD over op chips van 28 nanometer.

"Als je een game neemt als Battlefield 3 en het op een computer speelt met drie monitoren, krijg je een vloeiender ervaring dan met de vorige generatie grafische chips", zegt Devon Nekechuk, productmanager bij AMD, tijdens een presentatie. De kaart biedt ondersteuning voor tot zes monitoren tegelijk tot drie gigabyte aan grafisch geheugen.

Volgens Nenechuk loopt de chip volgens benchmark-tool 3D Mark 11 Extreme dertig procent sneller dan Nvidia's GeForce GTX 580. Die kaart was voorheen de snelste videokaart. De HD 7970 komt op 9 januari uit voor 550 dollar. De HD 7950, een wat minder krachtige videokaart in dezelfde serie, komt rond diezelfde tijd uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou