AMD onthult Radeon 7-videokaart

AMD onthult Radeon 7-videokaart

AMD heeft tijdens een presentatie op CES 2019 in Las Vegas een nieuwe grafische kaart onthuld. De Radeon 7 heeft volgens het techbedrijf onder andere 16GB aan videogeheugen en moet 700 dollar gaan kosten.

De

Watch on YouTube

is een opvolger van de Vega 64. AMD claimt dat de Radeon 7 met een 4k-resolutie en maximale instellingen tussen de 25 en 40 procent betere framerates oplevert. Daarnaast belooft het bedrijf dat het een iets betere prestaties levert met DirectX 11- en sommige DirectX 12-titels, in tegenstelling tot de RTX 2080-videokaart van Nvidia.

Naast 16GB aan videogeheugen heeft de Radeon 7 maximaal 1TB per seconde aan geheugenbandbreedte. De RTX 2080 van Nvidia heeft daarentegen 8GB aan videogeheugen en maximaal 448GB per seconde aan geheugenbandbreedte. De RTX 2080 Ti heeft echter 11GB aan videogeheugen met maximaal 616GB per seconde aan geheugenbandbreedte.

AMD Radeon 7

AMD belooft met de nieuwe hardware dat het, ondanks de technologische verbeteringen, ongeveer dezelfde hoeveelheid stroom verbruikt en daarmee efficiënter presteert. Aan de buitenkant is onder andere te zien dat de hardware is voorzien van een design met drie ventilatoren. Ook beschikt de kaart over 3.840 streamprocessoren en ondersteunt het Freesync 2.

De Radeon 7 verschijnt op 7 februari in de Verenigde Staten met een prijs van 700 dollar. Momenteel zijn er nog geen prijzen bekend voor de rest van de wereld, maar gebruikelijk liggen deze prijzen hoger na toevoeging van btw. Bij de aankoop van een Radeon 7 ontvangt de koper Devil May Cry 5, Resident Evil 2 en The Division 2 gratis.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooie prijs zoals we gewend zijn. Deze kaart gaat het goed doen denk ik zo.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@CroniC @XtraLinkUK Inderdaad, exclusief BTW. Maar dat niet alleen. De Polaris en Vega kaarten waren zeer beperkt leverbaar in de eerste maanden na introductie. Dat dreef de prijs gigantisch op. De prijs hangt ook af van de HMB2 yields. 8GB kost ongeveer 150 Dollar om te produceren. Reken op een retailprijs van ongeveer 900 Euro voor deze kaarten.

0

Heb ik net een ultrawide G-sync monitor gekocht... Nvidia kaarten zijn veels te duur.

0
test

@Shinjite uhhh, deze kaart is net zo duur als een 1080ti of een 2080(maar dan minder features).

0
test

@SuperDre plus het heeft geen zinloze features.

0

Aanbevolen voor jou