AMD kondigt 'krachtigste grafische kaart in de wereld' aan | Gamer.nl

AMD kondigt 'krachtigste grafische kaart in de wereld' aan | Gamer.nl

AMD heeft op de Game Developers Conference in San Francisco de Radeon Pro Duo-videokaart aangekondigd. Volgens het bedrijf is het verreweg de krachtigste videokaart in de wereld.

De videokaart is ontstaan uit gesprekken met ontwikkelaars van virtual reality-projecten. Met deze videokaart wil AMD het mogelijk maken om zowel zware productie als gamen op hoge kwaliteit mogelijk te maken. Dit wordt met de Radeon Pro Duo bereikt door twee aparte grafische chips op één kaart te plaatsen. Hierdoor ontstaat er geen vertraging, wat cruciaal is voor virtual reality.

De videokaart bevat 16 teraflops aan rekenkracht en maakt gebruik van twee Fiji gpu’s met elke 4GB aan geheugen. Hiernaast zijn vier displaypoort-aansluitingen te vinden op de kaart. Verdere specificaties zijn nog niet bekendgemaakt.

De Radeon Pro Duo wordt in het tweede kwartaal van 2016 uitgebracht en kost 1500 dollar. Een prijs in Euro’s is nog niet bekendgemaakt. Meer informatie over de krachtige videokaart is te vinden op de website van AMD.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou