Nieuws
PlayStation 5

AMD: 'Chiptekort PS5 en Xbox in tweede helft van 2022 minder intens'

Maar nog wel aanwezig

Geschreven door Michel Musters op
Volgens AMD wordt het huidige chiptekort, dat ook de PlayStation 5 en Xbox Series X en S treft, in de tweede helft van 2022 mogelijk minder erg voelbaar.

Dat meldde CEO Lisa Su tijdens een speech op de Code Conference gisteren. AMD is de leverancier van de GPU en CPU in zowel de PS5 als Xbox Series X en S.

Volgens Su is het chiptekort in de eerste helft van 2022 nog voelbaar, maar moeten nieuwe fabrieken die op stoom komen in de tweede helft van volgend jaar langzaam verlichting bieden. Su benadrukt wel dat de tekorten volgend jaar nog niet helemaal verdwijnen.

"Het kan wel 18 tot 24 maanden duren om een nieuwe fabriek te laten draaien, en soms zelfs langer. Deze investeringen werden ongeveer een jaar geleden gemaakt."

Vorige week gaf Xbox-baas Phil Spencer ook al aan dat de huidige tekorten aan nieuwe consoles waarschijnlijk ook volgend jaar aanhouden. Volgens hem is het chiptekort niet de enige reden waarom het moeilijk is om Xbox-consoles in de winkels te krijgen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gungrave G.O.R.E. komt in 2022 uit op consoles en pc Ssd van 512 GB voor Xbox Series X en S lanceert mogelijk binnenkort
1

Reacties op: AMD: 'Chiptekort PS5 en Xbox in tweede helft van 2022 minder intens'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    -JK-

    • 5 oktober 2021 15:20
    ja dan is de ps6 er al bijna XD

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.