Nieuws
Amazon

'Amazon werkt aan eigen gamestreamingdienst'

Nieuwe service lanceert mogelijk volgend jaar

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Amazon heeft momenteel plannen om een eigen gamestreamingdienst te gaan lanceren. Met de nieuwe dienst wil het bedrijf gebruik maken van zijn eigen netwerk om grote games te streamen op mobiele apparaten. De dienst verschijnt mogelijk volgend jaar, zo zegt The Information.

Met het gebruiken van de eigen netwerkomgeving heeft Amazon de potentie om te concurreren met bedrijven als Microsoft en Google. Met de nieuwe dienst kunnen spelers grote games spelen op mobiele apparaten zonder de benodigde hardware. In dit geval wordt de software van de games uitgevoerd op krachtige computers in datacentra en worden de games vervolgens gestreamd naar de mobiele apparaten.

Deze methode van games spelen heeft de potentie om de game-industrie uit te breiden met meer klanten die niet in het bezit zijn van consoles en extra ontwikkelaars die bereid zijn om hun games naar de dienst te brengen. Wanneer er vergeleken wordt met platformen, zoals Netflix en Spotify, kan een nieuwe gamestreamingdienst spelers de mogelijkheid bieden om met een abonnement meerdere AAA-games te spelen. Hiermee kunnen ontwikkelaars en uitgevers voorzien worden van een consistente omzet.

Spotify

Indien Amazon volgend jaar een gamestreamingdienst lanceert, bestaat de mogelijkheid dat uitgevers nog terughoudend kunnen zijn over partnerschappen met Amazon. Indien er afspraken worden gemaakt over het brengen van grote games naar de dienst moeten uitgevers namelijk gedeeltelijk hun controle over de distributie van games uit handen geven aan Amazon. Daarnaast kan het benodigd zijn dat ontwikkelaars de game zodanig moeten aanpassen om het geschikt te maken voor gebruik op mobiele apparaten.

Zoals eerder benoemd is Amazon niet het eerste bedrijf dat werkt aan een eigen gamestreamingdienst. Zo gaf Microsoft afgelopen oktober te werken aan een eigen dienst genaamd Project xCloud en kondigde Google in dezelfde maand Project Stream aan waarmee gebruik wordt gemaakt van dezelfde streamingtechnologie. Microsoft heeft tevens recentelijk een patent aangevraagd waarmee lag wordt weggenomen door een game gedeeltelijk te laten renderen op een lokaal apparaat en deels op de servers.

Dit artikel delen:

Lees meer

Rockstar klaagt detectivebureau Pinkerton aan over naamgebruik Valve heeft 90 miljoen maandelijkse gebruikers op Steam
5

Reacties op: 'Amazon werkt aan eigen gamestreamingdienst'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Mr_joystick88

  • 15 januari 2019 12:29
  Dat hele gamestreaming gebeuren vind ik dus helemaal 10 miljoen miljard keer niks he, ik wil het liefste gewoon mijn game op cd in een doosje

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hubertje

  • 15 januari 2019 12:52
  @Mr_joystick88 ik ben het helemaal met je eens. Stel dat die dienst stopt en je zit halverwege een spel dan moet ineens toch nog de game gaan kopen om hem uit te spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paxopoxo

  • 15 januari 2019 13:56
  @hubertje Ik snap je punt, maar daar is de prijs ook wel naar. Bijvoorbeeld Xbox Gamepass is 9,99 per maand en je hebt genoeg keus. Een prima alternatief voor mensen die niet meerdere keren per maand een game kunnen kopen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 15 januari 2019 22:41
  1 groot probleem wat we met streaming zullen gaan krijgen: iedere grote publisher zal hun eigen service willen zodat ze de inkomsten niet hoeven te delen. EA, Activision, Ubisoft etc. zullen op termijn allemaal hun eigen services hebben, en dan heb je ook nog Google, Amazon, Microsoft en Sony. En dikke kans dat ze allemaal de kleinere publishers gaan betalen om hun games exclusief via hun service willen hebben. Wil je die ene game? Oh, die zit bij Project Stream (Google). Je wilt die andere game? Die dit bij xCloud (Microsoft). En je wilt ook nog die derde game? Dan moet je bij PSNow (Sony) zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • hu9o

  • 16 januari 2019 08:58
  @poklaan inderdaad. Goed verwoord

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.