Amazon snijdt in personeelsbestand cloudgamingdienst Luna

Amazon snijdt in personeelsbestand cloudgamingdienst Luna

Amazon houdt huis in het eigen personeelsbestand. Naar verluidt 10.000 mensen die werken aan Alexa en de cloudgamingdienst Luna zijn of worden ontslagen.

Dat meldt CNBC. Amazon probeert de kosten te drukken, met als resultaat dat er zo'n 10.000 werknemers een ontslagbrief kunnen verwachten. Hoeveel van die mensen aan Amazons cloudgamingservice Luna werken, is niet bekend.

Amazon Luna werd, na een early-accessperiode van anderhalf jaar, in maart van dit jaar gelanceerd in Amerika. De streamingdienst is beschikbaar voor pc en Mac via webbrowsers, iPhones, enkele Android-telefoons (waaronder die van Samsung en Google), smart-tv's van Samsung en enkele apparaten van Fire.

Luna biedt verschillende gaming-kanalen, elk bestaande uit een selectie games, en voor elk van die kanalen moet de gebruiker abonnementskosten betalen. Zo is er een Channel met retrogames, eentje met Jackbox-games, een met "familiegames" en een Luna+-kanaal (waarop onder andere triple-A-games als Control, Yakuza: Like a Dragon en Resident Evil 2 en 3 zijn te spelen). Het duurste kanaal is het Ubisoft+-kanaal, voor 18 dollar per maand.

Het is nog onbekend of en wanneer Luna naar Nederland komt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik had hier nog nooit van gehoord. Laat dit maar een stille dood sterven. Al leef ik wel mee met de mensen die hun baan verloren zijn.

0
test

@do365nic en waarom zou dit een stille dood moeten krijgen? Gamestreaming is de toekomst. En zoals ik begrijp was de 10.000 werknemers over heel Amazon, niet alleen Luna en Alexa.

0
test

Gamestreaming is de toekomst zeg je? Dat kan wel zijn, maar ik kaats die bal af zolang ik kan. Dit gaat volgens mij uiteindelijk leiden naar een versnippering van content net zoals je ziet bij tv. Strax heb je ongeveer 10 abonnementen nodig om je favoriete games te spelen.

0

Aanbevolen voor jou