Double Helix Games bestaat uit 75 personeelsleden en onstond in 2007 na een fusie tussen gamestudio's The Collective Inc. en Shiny Entertainment. De Californische studio ontwikkelde onlangs Killer Instinct voor Xbox One en werkt op dit moment samen met Capcom aan Strider, dat binnenkort op de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC moet uitkomen.

De deal omvat zowel het personeel als de intellectuele eigendommen die Double Helix in zijn bezit heeft. Hoeveel geld er gemoeid is met de overname is niet bekend. Ook de precieze plannen die Amazon heeft met de studio zijn nog niet duidelijk. Het bedrijf zegt enkel dat de overname deel uitmaakt van "een voortdurende toewijding aan het bouwen van innovatieve games voor consumenten." 

Er gaan al langere tijd geruchten dat Amazon aan een Android-console zou werken, die minder dan 300 dollar zou gaan kosten. Het bedrijf heeft al verschillende mensen aangetrokken die voorheen een hoge positie bij een gameontwikkelaar bekleedden.

Killer Instinct

Microsoft heeft inmiddels laten weten dat de overname van Double Helix door Amazon geen invloed zal hebben op toekomstige content voor Killer Instinct. De Xbox One-maker heeft hiervoor een nieuwe partner gevonden.