Amazon Game Studios onthult drie pc-games | Gamer.nl

Amazon Game Studios onthult drie pc-games | Gamer.nl

Amazon Game Studios heeft drie games onthuld op TwitchCon. Het gaat om de pc-games Breakaway, Crucible en New World.

Een tijd terug werd bekendgemaakt dat Amazon ook games gaat ontwikkelen en uitgeven. Amazon heeft nu zijn eerste drie games onthuld.

Breakaway is een teambased 4v4 moba waarbij de gedachte 'door streamers, voor streamers' wordt gehanteerd. De game heeft volledige Twitch-integratie waardoor de kijkers invloed kunnen uitoefenen op de streamer. Het betekent ook dat het makkelijker voor streamers is om te communiceren met hun publiek.

Tevens heeft Breakaway de mogelijkheid tot Stream+. Dit is een nieuwe vorm van valuta die spelers kunnen opbouwen door de game te kijken en te spelen, wat vervolgens kan worden gebruikt om op wedstrijden te wedden.

Breakaway
Breakaway

Crucible is een online multiplayergame met arena-elementen die wordt gespeeld in een derdepersoonsaanzicht. In deze 'last man standing'-game gaan spelers met elkaar de strijd aan op een vreemde planeet met helden die volledig naar eigen voorkeur zijn aan te pa en.

De game ondersteunt 6v6-gameplay, maar uniek is dat een dertiende speler mee kan doen die in-game events kan triggeren en op die manier de gameplay kan beïnvloeden. Spelers kunnen gedurende de game ook van team wi elen.

Tot slot is de game New World aangekondigd, een sandbox-mmo die zich afspeelt in een fictieve zeventiende eeuwse Amerikaanse kolonie. Uniek is dat de setting is geïnspireerd door hoe het er echt aan toeging in Noord-Amerika in die tijd, maar dat veel van de legendes en mythes uit die tijd echt zijn in de game.

Spelers kunnen alleen, maar ook gezamenlijk bouwen aan een eigen beschaving. Daarnaast hebben de verschillende seizoenen, tijdstip van de dag en de weersomstandigheden invloed op de wereld.

Momenteel zijn de drie games in ontwikkeling voor pc. Specifieke releasedata voor de games zijn nog niet bekend.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou