Het apparaat zou een fysieke controller krijgen en nog voor Black Friday in de winkels moeten liggen, de vrijdag na feestdag Thanksgiving waarop veel Amerikanen hun kerstinkopen doen. Wat betreft gamesaanbod zou Amazon vooral zijn eigen Amazon Appstore met Android-apps willen promoten, die het nu al inzet voor e-reader Kindle Fire. In het verleden wist Amazon al tijdelijke exclusiviteit voor enkele Android-games te bewerkstelligen, zoals het populaire Plants vs. Zombies.

Zelf games maken

Verder meldt internetspeurder Superannuation dat Amazon al geruime tijd mensen uit de game-industrie aanneemt, bijvoorbeeld de voormalige executive producer van Gears of War en Quantum Break. Het bedrijf heeft hiervoor een aparte divisie opgericht, Amazon Game Studios. Amazon heeft nog niet gereageerd op het gerucht.

Android-consoles

Er zijn op dit moment al meerdere spelcomputers op de markt die draaien op het Android-besturingssysteem, zoals de via Kickstarter gefinancierde Ouya. Volgens bronnen van The Wall Street Journal werkt ook Google zelf aan een Android-spelcomputer. Ook Mad Catz, vooral bekend van zijn gameaccessoires, heeft een soortgelijk apparaat in ontwikkeling, Project M.O.J.O.