Ontwikkelaar Profenix Studio heeft vandaag de first-person shooter Power of Destruction uit de doeken gedaan. Deze game hanteert een alternatief-historische setting waarin Hitler niet de Tweede, maar de Eerste Wereldoorlog is begonnen. Volgens het persbericht wint Adolf namelijk op 1948 de 'Grote Oorlog', wat toch duidelijk een benaming is voor de Eerste Wereldoorlog. In 1980 weet hij het laatste stukje wereld aan zijn Derde Rijk toe te voegen.

Als speler ben je een Duitse soldaat (want tegen die tijd, zijn we immers allemaal Duitsers, toch?) die in opstand komt tegen de Nazi's. Jij zal hun wapens gebruiken om ze uit de weg te ruimen, of, om het persbericht te citeren, "You'll use their weapons against them, to destroy them.". Het gevolg: je redt de wereld en je wordt een held.

De queeste tot het redden van de wereld lijdt je langs acht diverse locaties, namelijk Urban, Bridge, Sea, Country, Palace, Sniper Post, Shooting Range en Final Level. Je zult op deze locaties onder andere soldaten, jeeps, helikopters en tanks tot schroot herleiden met machinegeweren, raketwerpers, bommen en luchtafweergeschut. Dit alles in 3D, met als kers op de taart dynamische lichteffecten en bump-mapping.