Alternatief historische FPS East Front aangekondigd | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

East Front is een nieuw schietspel van de Ru ische ontwikkelaar Burut, dat eerder dit jaar het geflopte en door bugs geplaagde Kreed op de markt bracht. In plaats van te twijfelen aan haar eigen kunnen en wat gas terug te nemen, besloot Burut om voor deze opvolger zo mogelijk nog meer hooi op de vork te nemen. East Front is namelijk, net als Kreed dat was, een behoorlijk ambitieus spel. Het spel speelt zich af in een wereld waarin de Duiters, door een foutje van de geallieerden, de Tweede Wereldoorlog gewonnen hebben.

Een alternatieve historie gaat vaak gepaard met vreemde experimenten en bijbehorende, gemuteerde, monsterachtige wezens. Wanneer in first person shooters echter monsters de kop op duiken, klinkt er al snel kritiek van gamers met een overdreven hang naar realisme. Burut komt deze groep gamers tegemoet, want in East Front heb je de keuze om het spel op realistische wijze te spelen, dus zonder alle rare poespas, of met wat meer fantasie. In deze laatste variant zal de hoofdpersoon zelfs als een monster terug in de tijd reizen. Een wereld van verschil dus en hopelijk krijgt Burut het voor elkaar beide gamemodes goed uit te werken.

Maar bij deze keuzemogelijkheid houdt de ambitie van Burut nog niet op. Men wilde namelijk tevens een spel maken dat totaal niet rechtlijnig is. Hiertoe heeft men speciale sleutelmomenten in het spel verwerkt, waarop de speler precies 15 seconde de tijd krijgt om te besli en wat hij wil doen. Maakt hij hier geen keuze, dan zal het spel deze keuze voor hem maken. Wat de lol hiervan is zien wij zo snel niet, maar Burut is er erg trots op.

East Front kent een waslijst aan vreemde features. Zo is er de "The emotion engine Liv Kristine", zoals men het bij Burut genoemd heeft. Dit houdt in dat de speler, nagelang de situatie, in een bepaalde emotie zal verkeren. Elke emotie brengt positieve en negatieve eigenschappen met zich mee. In East Front sta je er voor 70% van de tijd niet alleen voor, maar werk je samen met teammates. Je kunt echter geen commando's geven aan andere, wel commando's opvolgen die je toebedeeld krijgt.

Verder heeft de 3D engine een naam: X-TEND. Het spel bevat daarnaast physics, surround sound, realistische AI, 30 unieke karakters, enige vorm van karakterontwikkeling en RPG elementen, driedimensionale misbanken en een uitgebreid animatiesysteem. Hopelijk heeft men meer gedaan dan louter leuke features aan elkaar plakken, en is het eindresultaat ook een leuk, speelbaar geheel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou