De afgelopen maanden en jaren zijn er regelmatig rapporten en onderzoeken verschenen waarin stond dat het spelen van games een slechte invloed op de jeugd heeft. In Amerika zijn er zelfs verschillende organisaties die zich met het bestrijden van gewelddadige computerspelletjes bezighouden.

Het thema scoort ook goed op de politieke agenda en als het aan verschillende conservatieve Amerikaanse politici ligt wordt er straks helemaal niet meer gegamed. Als het spelen van games zo verwerpelijk is, waarom zijn hier dan geen bewijzen voor? Sterker nog, waarom is de jeugd zo aardig geworden vraagt Brian Slupski zich af.

Van 1994 tot 2003 is het aantal gewelddadige misdaden door "jeugdige delinquenten" gedaald met 32%. Het aantal moorden door losgeslagen tieners daalde zelfs met 68%. Het aantal gearresteerde tieners in 2003 is sinds 1987 nog nooit zo laag geweest en het aantal vermoorde kinderen en tieners was in 2003 het laagst sinds 1984.

Misschien dat alle kids vandaag de dag lekker aan het gamen zijn in plaats van elkaar echt om te leggen. Slupski vindt dat de jeugd van tegenwoordig dan ook een compliment verdiend.

Het probleem is dat veel mensen zich alleen op negatieve dingen richten, en vaak denken dat het vandaag de dag allemaal zo slecht is, en dat het "vroegah" allemaal beter was. Beiden zijn echter niet waar.

De Jeugd van tegenwoordig is best oké!