Alpha 1.1.1-update van Minecraft na jaren gevonden

Alpha 1.1.1-update van Minecraft na jaren gevonden

Nadat de update jarenlang kwijt was, heeft een Twitter-gebruiker Alpha 1.1.1-update van Minecraft nu eindelijk weer gevonden. Het was de enige versie van Minecraft die was verdwenen.

Ontwikkelaar Mojang brengt al sinds het verschijnen van de game talloze updates uit, waardoor er inmiddels heel veel verschillende versies van Minecraft zijn. De mensen bij Omniarchive proberen alle versies te vinden en archiveren, maar één update missen ze: 1.1.1. Daar is nu dus verandering in gekomen, dankzij de ontdekking van @Lunasorcery. Klik op de Tweet om het volledige verhaal te lezen.

Update 1.1.1 stond op 18 september 2010 slechts 3 uur en 25 minuten live, omdat er een vervelende bug in zat die door Mojang binnen enkele uren opgelost werd met update 1.1.2. De kans was dus niet heel groot dat iemand update 1.1.1 nog op zijn of haar computer had staan. Maar Luna plaatste precies in de tijd dat de update live stond, op Twitter dat er een nieuwe Minecraft-update beschikbaar was. Vandaar dat ze toch maar even ging controleren of ze deze niet op haar computer kon vinden, wat haar uiteindelijk is gelukt.

Luna heeft haar ontdekking uiteraard op het Omniarchive Discord-kanaal gedeeld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

geen idee dat updates archiveren een ding is, het doel van updates is toch de vorige versie verbeteren?

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@HunterSeeker @HunterSeeker Klopt, maar het is toch een stuk geschiedenis wat je dan archiveert. Net zoals het opgraven van oude beschavingen, ofwel 'oude updates' van onze wereld, wordt gedaan om te ontdekken hoe wij ons door de millenia heen ontwikkeld hebben. En qua updates heeft Minecraft een vrij bijzondere, kleurrijke geschiedenis, daar het als een kleinschalig, experimenteel indie-project is begonnen, zonder enige perceptie dat het zo'n groot succes zou worden als het al snel werd. Daarbij is het bij Minecraft Java nog zo dat verschillende oude updates hier en daar nog steeds gespeeld worden (in haar launcher is het mogelijk oudere versies van het spel te spelen, helemaal tot in de alpha-status), omdat de betreffende Minecrafters niet tevreden zijn over de nieuwe updates. Nu zal dat bij deze versie waarschijnlijk niet snel gebeuren vanwege de bug, maar de oude updates hebben voor bepaalde Minecrafters dus nog steeds relevantie.

0

Aanbevolen voor jou