Aloy uit Horizon Zero Dawn wordt speelbaar in Genshin Impact

Aloy uit Horizon Zero Dawn wordt speelbaar in Genshin Impact

Horizon: Zero Dawn- en Forbidden West-hoofdpersonage Aloy wordt speelbaar in Genshin Impact.

Dat heeft Sony PlayStation gisteren aangekondigd via Twitter. Het personage komt voor een gelimiteerde tijd beschikbaar. Via een blogpost liet ontwikkelaar miHoYo weten dat het een gratis vijf-sterren personage wordt die voor alle spelers beschikbaar komt.

PlayStation 4- en PlayStation 5-spelers kunnen vanaf update 2.1 op 13 oktober Aloy ontgrendelen via in-game mail. Op andere platforms komt het personage na update 2.2, op 24 november, uit.

Genshin Impact verscheen vorig jaar september voor PlayStation 4, pc, Android en iOS. In april dit jaar kwam de game ook naar PlayStation 5. De game is free-to-play en bevat een 'gacha-model', een variant van lootboxen waarmee spelers via onder andere echt geld personages en wapens kunnen verdienen. De openwereldgame wordt vaak vergeleken met The Legend of Zelda: Breath of the Wild en bevat een diepgaand rpg-systeem en multiplayeropties met crossplay tussen alle platformen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoe gaat dit werken met cross play/progression? Als je hem dan unlocked op PS4 heb je hem toch ook meteen op de andere platformen?

0

@WvA Yep. Ik speel de game op PC, maar heb nog een oude PS4 staan. Totaal geen behoefte om het spel op die PS4 te spelen wanneer ik dat ook op m'n (redelijk high-end) PC kan doen, maar wel een goede manier om het character 6 weken eerder te bemachtigen. Er komt ook een boog wapen ("Predator") beschikbaar op dezelfde dag, deze blijft zo lijkt wel exclusief voor mensen die via PlayStation kunnen inloggen en heeft een passive ability die alleen werkt als je ook daadwerkelijk op een PS speelt. Erg tof en out-of-nowhere dit.

0
test

@Chiaro Bijzonder van die boog. Is de game een beetje aan te raden? Hou hem al een tijdje in de gaten maar wou hem eigenlijk op de switch spelen, die is nog niet uit toch? Ik snap zo snel ook niet of de game nou wel of geen multiplayer heeft. Kan ik hem co-op spelen met mijn vriendin? (1 op ps4, 1 op pc of switch?). En kan ik beter wachten op een ps5 of kan ik daar straks gewoon op verder? Veel vragen maar zit er al een tijd naar te kijken en internet is niet heel duidelijk :P

0

@WvA Nog geen Switch versie inderdaad, helaas. Het spel heeft een aantal multiplayercomponenten maar is wel voornamelijk singleplayer als je het mij vraagt. Je kan bijvoorbeeld wel samen de open wereld verkennen maar alleen degene die de host is kan de schatkisten looten. Dus je vriendin kan jou wel joinen, maar daar schiet ze zelf niet super veel mee op behalve dat het misschien gezellig is. Story content, quests e.d. kunnen ook alleen solo worden gedaan. Wel kun je samen repeatable bazen en domains doen voor character en wapen upgrade materials en zijn er af en toe events waar je met elkaar en/of vreemden aan kunt deelnemen. Denk aan combat/boss challenges of minigames. 1 op PC en 1 op PS4 zou prima moeten werken. En straks op PS5 verder ook, zelfs als het de PC speler betreft. Ik weet niet of ik het aan zou raden als voornamelijk multiplayer spel, maar als "singleplayer spel met af en toe co-op" absoluut. Als de game je aanspreekt kun je 'm altijd even gratis checken. Is ook prima te doen als F2P spel zonder ook maar een cent uit te geven, zolang je niet per se alle nieuwste characters en wapens hoeft te hebben. Door gewoon te spelen krijg je ook genoeg "premium currency" om af en toe een nieuw character of wapen dat jouw interesse heeft te kunnen scoren. Ik vind het zelf vooral audiovisueel echt heel sterk, wat er voor zorgt dat ik het nu al sinds release bijna dagelijks met plezier opstart als "on the side" game. Effe de dailies voor de premium currency, wat resin (een soort currency die constant weer bijvult) spenderen om een character of wapen te upgraden en zo nu en dan weer een stukje van de wereldkaart verkennen, een story quest doen of aan een nieuw event deelnemen als er weer iets gaande is (vaker wel dan niet). Mocht je nog meer willen weten, vraag gerust :)

0

Aanbevolen voor jou