De opvolger van FEAR, hoewel het niet dezelfde naam draagt, is Project Origin. In een interview heeft John Mulkey, hoofd-designer van Project Origin bij Monolith, een groot deel prijsgegeven van de verhaallijn rondom deze nieuwe game. Een ding is alvast zeker: Alma (een nogal kwaadwillig meisje) komt terug.

Op de vraag hoe de verhaallijnen van FEAR en Project Origin samensmelten zegt John Mulkey het volgende: "Het verhaal van Project origin begint zo ongeveer 30 minuten voor het explosieve einde van de eerste game. Jouw team is gestuurd om Genevieve Aristide veilig te stellen en in connectie te brengen met de gebeurtenissen in de eerste game. Dat is het moment waarop de explosie plaatsvindt, wat een groot deel van de stad verwoest en Alma loslaat op de wereld."

Alma zal volgens John Mulkey de centrale rol gaat spelen binnen de game. Hetgeen waar het verhaal om draait. Verder werd binnen het interview kleinschalig gesproken over enkele verbeteringen binnen de game, waaronder meer variatie in horror momenten, nieuwe vijanden en grafische verbeteringen.