De site van de bekende Engelse krant 'The Guardian' schreef een artikel(tje) over vrouwen en games. Een onderwerp dat al eindeloos is besproken, maar waar gamers blijkbaar toch niet over uitgesproken lijken te raken.

Toch lijkt er een redelijke groep vrouwelijke gamers te bestaan die zich onopvallend heeft verscholen tussen het mannelijke geweld. De reden voor deze stilte zou wel eens goed te maken kunnen hebben met het beeld dat ook in computergames wordt uitgestraald met vrouwen. Een beeld dat namelijk vaak zeer seksistisch is.

Dus hoe kan jij je vriendin overhalen om misschien eens een potje quake of ut te spelen? Een goede start zou zijn om niet continu in haar nek te staan hijgen en vooral geen commentaar te gaan leveren als ze gefragged is.

Wie weet komt het dan ooit nog eens goed.

Het complete artikel 'Women on the gaming front' is op Guardian te lezen. Of websites als Womangamers.com en Gamegirlz iets voor gamende vrouwen doen is volgens mij ook nog maar de vraag, want het zou me niet verbazen wanneer 90% van de bezoekers tot de groep 'geile pubers' behoren.