GameSpy heeft een uitgebreid artikel online gezet over de langverwachte PC port van de Xbox topper Halo. Sinds september vorig jaar is men bij Gearbox Studios bezig om deze game zo goed mogelijk naar het PC platform te porten en GameSpy bekeek in hoeverre dit gelukt was. Al het goede van Halo heeft zo ongeveer haar overstap gemaakt. Zo zal ook de PC versie voorzien zijn van de briljante AI in physics engine, en zal de singleplayer campaign nagenoeg gelijk zijn aan de Xbox versie. De grafische engine is wel volledig opnieuw geschreven en ook de bediening is aangepast naar de wensen van de PC gebruikers en is, als we GameSpy mogen geloven, een grote vooruitgang.

De meeste vernieuwing zit hem echter in de multiplayermode. Gearbox heeft namelijk de nodige nieuwe levels aan deze mode toegevoegd en heeft ook een aantal nieuwe voertuigen en wapens erbij gegooid die op de Xbox in multiplayer niet beschikbaar waren:The game will ship with full multiplayer supported over the Internet, with all the modes that were included with Halo on the Xbox, as well as a few new options. Gearbox has also created six new multiplayer maps, including a few that take advantage of another new feature: the Banshee fighter can now be used in multiplayer, as can a new plasma weapon (previously only used by the Covenant in the single-player campaign) and a modified Warthog with a missile launcher in the rear.

Er zit echter wel een addertje onder het gras. De omzetting van de coöperative multiplayermode verloopt namelijk niet zo als men gehoopt had en het ziet er naar uit dat deze in het uiteindelijke spel niet aanwezig zal gaan zijn, iets wat voor veel mensen toch een tegenvaller kan zijn.

Wat wel weer een pluspunt is tenopzichte van de Xbox versie is het ontbreken van laadschermen. Het duurt slechts een tweetal seconden om een level van Halo in te laden, waardoor je je direct in de strijd bevindt. Lees de preview over het singleplayer gedeelte hier en de multiplayerpreview hier. De PC versie van Halo wordt in september verwacht en zal het nog zwaar krijgen met de hete adem van Half-Life 2 in haar nek.