'Alles in Diablo Immortal upgraden kost meer dan 100.000 dollar'

'Alles in Diablo Immortal upgraden kost meer dan 100.000 dollar'

In de pas uitgekomen game Diablo Immortal zou het spelers meer dan 100.000 dollar kosten om alles van een personage tot het hoogste niveau te upgraden.

Dat is een schatting van

Watch on YouTube

. Dit komt volgens het kanaal vooral door Legendary Gems, een valuta in de game waarmee aan het einde van het spel een personage naar het hoogste niveau geüpgraded kan worden. Deze gems kunnen alleen via lootboxes - oftewel Legendary Crests - gevonden worden. Daar zou in totaal 110.000 dollar voor nodig zijn. 

Diablo Immortal kwam afgelopen week in de meeste delen van de wereld uit op mobiel en pc. In Nederland en België is de game echter niet verkrijgbaar. Volgens Blizzard komt dit door "de huidige exploitatievoorwaarden voor games in die landen", oftewel de wetgeving omtrent lootboxes.

In Nederland lijkt de wetgeving rondom lootboxes versoepeld. Eerder dit jaar verloor de Nederlandse Kansspelautoriteit een rechtszaak tegen Electronic Arts over lootboxes in Fifa. In België zijn de regels nog wel strikt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

De bedragen wisselen een beetje, op tweakers wordt tienduizenden euro genoemd. Nog steeds schandalig natuurlijk. Ik heb het zelf een stukje gespeeld en moet zeggen dat het spel wel lekker speelt. Het is wel duidelijk dat ze zoveel mogelijk van Diablo 3 hebben gebruikt om deze game te maken. Ik ga dit verder nooit verder spelen vanwege de schandalige praktijken en heb Diablo 3 al zoveel gespeeld dat ik hier nu wel klaar mee ben.

0
test

@Ziminar 500 euro is al teveel laat staan 110.000 of 10 duizend

0
test

En daar kijkt iemand nog van op? De hele mobiele game markt is verkloot met pay to win, micro transaction en advertentie systemen. Ik kan dat soort games echt niet uitstaan. Geef mij maar gewoon een complete game voor een vaste prijs of iets als Game Pass.

0

Aanbevolen voor jou