Waar we je gisteren nog vertelden dat de meerderheid van de Tweede Kamer geweldadige games wilt verbieden, daar hebben we vandaag nog een item over geweld in games. De universiteit van Michigan heeft namelijk een onderzoek gedaan met als conclusie dat geweld op televisie, in films en in videogames een serieus gevaar voor de gezondheid vormt. Volgens de studie is alleen roken slechter.

L Rowell Huesmann en Brad Bushman brengen de rapportage uit en melden dat "kinderen steeds meer tijd aan videogames besteden, waarvan de meesten een vorm van geweld bevatten. Het onderzoek toont duidelijk dat virtueel geweld het risico voor zowel kinderen als volwassenen verhoogt om agressief gedrag te vertonen."

In de studie staat beschreven dat van alle bekende gevaren voor de menselijke gezondheid en welzijn, het ondergaan van geweld in electronische media bijna het gevaarlijkste is. "Alleen longkanker veroorzaakt door het roken van sigaretten heeft een erger effect", aldus het rapport.

Wel gaf men toe dat niet alle kinderen die geweld voor hun neus geschoven krijgen er negatief gedrag op na zullen houden, maar dat er meer controle door ouders en de samenleving nodig is.