In een update schrijft Nintendo dat gebruikers alleen video's in kunnen dienen van games die op de witte lijst staan. Ook vraagt het bedrijf gebruikers om niet aan Nintendo gerelateerde video's van het kanaal te verwijderen als ze een partnerschap aan willen vragen of al hebben aangevraagd. Als partners dat niet willen of kunnen, moeten ze volgens Nintendo hun Nintendo-video's individueel indienen.

Het Nintendo Creators Program is een partnerschap tussen Nintendo en YouTube-gebruikers. Deze krijgen een deel van de advertentie-inkomsten van Nintendo-video's die ze maken, Nintendo en Google krijgen ook een deel. Eerder verbood Nintendo YouTubers om zonder toestemming Let's Play-video's van Nintendo-games te maken. Nintendo's Creators Program ging onlangs in bèta.

Kritiek

Een aantal YouTubers had kritiek op het Creators Program, bekende YouTuber Pewdiepie zei over Nintendo: "Ze missen echter het feit dat we gratis reclame maken voor hun games. Als ik een Nintendo-game speel, komen de kijkersaantallen en reclameinkomsten door mijn aantal abonnees en niet door Nintendo. Er zijn zoveel games om te spelen, en Nintendo-games staan bij mij opeens onderaan de rij", aldus Pewdiepie.