Nieuws
Grid

Multiplayermodus van Grid exclusief speelbaar op Stadia

‘Gewoon niet mogelijk op andere consoles’

Geschreven door Dagmar De Groot op
Alleen GRID voor Google Stadia krijgt een multiplayermodus die tot wel veertig auto’s ondersteund. De modus is exclusief voor Google's nieuwe gamestreamingdienst en niet beschikbaar op consoles.

GRID komt niet gelijk met de lancering van Google Stadia naar het platform, blijkt uit de lijst van games die eerder bekend is gemaakt. De game racet zichzelf echter later een weg naar Stadia en heeft een nieuwe multiplayermodus, die alleen beschikbaar is voor het platform van Google.

grid

In een interview met WCCFTech gaat Mark Green, hoofd ontwikkeling voor GRID, in op de multiplayermodus en de reden waarom het alleen op Google Stadia beschikbaar is. De vraag vanuit WCCFTech was wat de grootste verschillen waren van het ontwikkelen van een game voor Stadia in verhouding tot andere consoles. Mark zegt daar het volgende over: “Misschien was het grootste verschil het streamen, maar ook de mogelijkheid van Stadia om razendsnel met andere Stadia te praten. Dit maakt het mogelijk om een nieuwe multiplayermodus te ontwikkelen voor GRID Stadia met 40 auto's tegelijkertijd op de weg, iets wat gewoon niet mogelijk is op andere consoles.”

Green zegt ook aardig verrast te zijn door de connectie snelheid van de controllers. Hij zegt dat racegames extreem gevoelig zijn voor vertraging bij de controller en dat je dat niet voelt wanneer je op de Stadia speelt. Verder meldt hij dat het spelen van de game op Stadia niet anders voelt als op pc en dat GRID er top uitziet in 4K.

De Google Stadia is vanaf 19 november beschikbaar, GRID op Stadia volgt later.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Nvidia-driver patcht belangrijke kwetsbaarheden SNES-geïnspireerde indiegame Bloo Kid 2 verschijnt volgende week
5

Reacties op: Multiplayermodus van Grid exclusief speelbaar op Stadia

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Paxopoxo

  • 13 november 2019 11:51
  Ik vraag mij dus nu echt af waarom het niet mogelijk is op andere consoles dan. Waarom kan een PUBG of Fortnite 100 spelers aan? En een COD:MW of Battlefield 64 man? En Grid dan geen 40.

  Een omgeving waar een race zich afspeeld in Grid is ook veel kleiner dan een Battlefield map of PUBG/Fortnite map.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  dagmardg

  • 13 november 2019 12:24
  @Paxopoxo Wellicht dat het te maken heeft met de reactie tijd van de besturing van de auto's. Alhoewel ik hier natuurlijk niks met zekerheid over kan zeggen. Het is mogelijk dat een delay bij een racegame grotere consequenties kan hebben dan bij bijvoorbeeld een battle royale-game. (Ik speculeer hier natuurlijk alleen maar, ook ik heb dit antwoord helaas niet volledig)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MelvinChowder

  • 13 november 2019 13:15
  @dagmardg Hmm kan zijn, consoles gebruiken bij bv battlefield een 30hz server, inplaats van een 60hz server op PC omdat de console dit simpelweg niet aankan, dit merk je inderdaad in de reactietijden ingame. Deze hz is de tickrate in hoe snel een server de informatie kan delen met de server, aangezien stadia meer direct lijkt te zijn verbonden (en misschien betere hardware dan console) denk ik dat dit een groot voordeel zal zijn met deze updates naar de server.

  Blijkbaar draait de server dermate slecht dat 30hz met 40 players in een kleine omgeving de server het niet precies genoeg kan draaien voor een goede gameplay experience.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 13 november 2019 14:24
  Toch leuk voor die drie mensen die Stadia hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 14 november 2019 00:25
  @Baukereg Kansloze opmerking. Ik ben ook zeker kritisch over stadia, maar het is nog niet eens uit, dus aantallen zijn nog niet bekend, en er zullen best wat mensen zijn die het gaan proberen. Al was het maar uit nieuwsgierigheid.
  Ik ga sowieso wel 1 maandje proberen. Al is het maar om te weten waar ik over spreek als ik er kritisch op ben. Bovendien zijn er zat gamegenres die prima via streaming te doen zullen zijn. niet ieder game type heeft razendsnelle respons tijd nodig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.