Dat laat ontwikkelaar Mojang weten in een blogpost. Het hebben van een Microsoft-account zou veiliger zijn vanwege de tweestapsverificatie. Daarbij zorgt het er ook voor dat alle Minecraft-games op pc onder één account vallen. Ook de Java Edition van Minecraft heeft een Microsoft-account nodig. Tot voor kort stond deze versie los van alle andere edities.
Spelers die nog geen Microsoft-account hebben hoeven niet meteen nu een account aan te maken, maar begin 2021 is het wel verplicht. Nieuwe spelers wordt wel meteen gevraagd een account aan te maken. Spelers van de Java-versie blijven nog wel afgezonderd van andere spelers, dus behalve de verplichting van de account heeft het voor nu geen merkbare gevolgen. Alle spelers krijgen wanneer ze inloggen met hun Microsoft-account ook een speciale in-game cape.
Reacties op: Alle versies van Minecraft vereisen straks een Microsoft-account
denver
*zou
Daarnaast is deze reden natuurlijk PR-praat. Wie trapt hier nou in.
Ichabod
Zo krijgen ze mensen in hun ecosysteem
StormX
fonsrutte
Minoesh
Ghost
Jeetjemeneetje, bedankt. Ik wilde al met m'n gmail-account inloggen in de veronderstelling dat dat als Microsoft-account gold. Je hebt me behoed voor een enorme fout!
004
Het kan allemaal toeval zijn alleen er gebeurt erg veel tegelijk. Aan de ene kant ben ik blij met de mogelijkheden en het aan banden leggen van bijvoorbeeld fake news. Aan de andere kant ben ik lichtelijk bezorgd over hoeveel er tegelijk gebeurd.
Ik wil hier geen vuurtje aanwakkeren hierover bij mensen die stellig denken dat dit soort theorieen allemaal waarheden zijn. Alleen ik ben hier ook niet blij mee. Ik speel geen Minecraft alleen het geeft wel aan wat er gebeurt en voor de rest van alle marketen te wachten staat. Het afbakenen van territorium in markten en een data mining waar prakties niks meer omheen kan.
Ik hoop dat het ter ontwikkeling zal worden ingezet voor het merendeel van de mensheid ipv een selectief deel nog meer te bevoordelen.
denver
In dit geval is het extra vervelend, want in tegenstelling tot bijvoorbeeld geen gordel dragen of roken*, heeft het in de wind slaan van aanbevelingen en waarschuwingen direct invloed op het welzijn van anderen, soms helaas met de dood tot gevolg.
Als je mensen hun spelen afpakt, blijft het brood over en dat dat niet genoeg is — ook al is het tijdelijk — blijkt uit de vele tegenbewegingen die zijn ontstaan. Zie het als 'ophef als verdienmodel', waarbij het niet toevallig is dat mensen als Lange Frans en Robert Jensen niet alleen een tegengeluid laten horen, maar dit ook ondersteunen met commerciële middelen. Er wordt dus winst gemaakt over de hoofden van beïnvloedbare mensen, die ironisch genoeg zelf denken dat ze niet beïnvloed (kunnen) worden.
Als je dit allemaal op z'n beloop laat, bijvoorbeeld de aantijgingen van pedofilie en satanisme van de mensen in de regering, gaan er echt ongelukken gebeuren. En misschien ook met de dood tot gevolg. Als straks de pandemie voorbij is en iedereen is weer lekker aan het werk, zal ook de populariteit afnemen van de complotdenkers. Mensen protesteren nou eenmaal niet graag als ze het goed (of iets te verliezen) hebben. Nog even geduld dus. En geniet van je 5G en van Minecraft.
*roken heeft natuurlijk in sommige gevallen wel invloed op anderen, dus is alleen ter illustratie genoemd.
Minoesh
Dat er enkele dingen gebeuren betekent niet dat ze iets met elkaar te maken hebben. Een virus uit een obscure dierenmarkt in China heeft weinig van doen met Microsoft's beleid m.b.t. accounts en privacy.
Wat wél invloed heeft zijn de mensen die de producten gebruiken en het blijkbaar prima vinden zo. WIJ accepteren steeds meer en daardoor proberen bedrijven ook steeds meer. Kijk maar naar games en reclame, lootboxes, inagme aankopen etcetera. Zolang wij het kopen, blijven zij winst maken en het dus doen.
Je ziet dat regeringen niet blij zijn met die bedrijven die steeds meer andere bedrijven opkopen, privacy wetten (proberen te) overtreden en zo een te sterke positie op de markt verkrijgen. Regeringen zijn onderzoeken gestart hoe ze dit kunnen veranderen om ons de consument te beschermen. Per mei 2018 is ook de GDPR privacywet is ingevoerd. Dit om bedrijven te beteugelen in hun eindeloze honger naar data en zo onze privacy te beschermen.
Als wij als consument nou bijvoorbeeld facebook zouden dumpen totdat ze dingen op orde hebben, dan zouden die wetten misschien niet eens nodig zijn geweest.
Wij hebben de macht als consument, maar daar doen we liever niets mee als het goed gaat en als het dan minder gaat, gaan ineens rare theorieën geloven en de regeringen de schuld geven. Lekker makkelijk.
004
Af en toe een overzicht van iemand anders krijgen helpt
Xymie
Mojang hoeft geen eigen Usermanagement systeem meer te hosten EN die van M$ te gebruiken (nu alleen nog die van M$).
Dit zou werk moeten schelen.
Kwa security:
De core business van Mojang is natuurlijk spellen maken en niet accounts beveiligen. Een Microsoft Account kan je (optineel) gratis beveiligen met Multi Factor Authentication via een App/SMS en je hebt er mogelijkheden voor om er data in te vullen dat als hij gehackt wordt je via een telefoontje naar M$ je account weer kunt unlocken. Ook om te kijken waar jij normaal gesproken allemaal inlogt en op welke momenten om bijvoorbeeld te bepalen of er geen verdachte activiteiten zijn.
Negatief bedacht:
Minecraft is en van de meest gespeelde spellen op de wereld. Het is voor M$ erg waardevol om deze gebruikeractiviteit in kaart te brengen om te kijken of ze hun winsten kunnen maximaliseren.
Denk zelf dus een beetje van beide.