Alle versies van Minecraft vereisen straks een Microsoft-account

Alle versies van Minecraft vereisen straks een Microsoft-account

Ongeacht op welk platform mensen Minecraft spelen, is er straks een Microsoft-account nodig om de game op te kunnen starten.

Dat laat ontwikkelaar Mojang weten in een blogpost. Het hebben van een Microsoft-account zou veiliger zijn vanwege de tweestapsverificatie. Daarbij zorgt het er ook voor dat alle Minecraft-games op pc onder één account vallen. Ook de Java Edition van Minecraft heeft een Microsoft-account nodig. Tot voor kort stond deze versie los van alle andere edities.

Spelers die nog geen Microsoft-account hebben hoeven niet meteen nu een account aan te maken, maar begin 2021 is het wel verplicht. Nieuwe spelers wordt wel meteen gevraagd een account aan te maken. Spelers van de Java-versie blijven nog wel afgezonderd van andere spelers, dus behalve de verplichting van de account heeft het voor nu geen merkbare gevolgen. Alle spelers krijgen wanneer ze inloggen met hun Microsoft-account ook een speciale in-game cape.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver daar hoef je niet in te trappen , het is gewoon een feit.. Zo krijgen ze mensen in hun ecosysteem

0
test

Is al de tweede migratie dan, ik moest een jaar 10 geleden al van een minecraft account naar een mojang account (of andersom)

0

@StormX 10 jaar is in de IT erg lang

0

Aanbevolen voor jou