Alle Myst-games krijgen rerelease later dit jaar | Gamer.nl

Alle Myst-games krijgen rerelease later dit jaar | Gamer.nl

Op de officiële Myst-website wordt aangekondigd dat alle Myst-games een rerelease krijgen.

Cyan hintte al eerder naar een project om 25 jaar Myst-games te vieren. Er werd toen een mysterieuze foto getweet. Nu is via een post op de website bekend geworden wat het project precies gaat inhouden.

Op de site staat: "De laatste jaren zijn we bezig geweest om de rechten te bemachtigen om alle Myst-games beschikbaar te maken. Als een onafhankelijke ontwikkelaar zijn onze hulpmiddelen gering. Het verwerven van rechten is niet altijd een optie, maar het is ons gelukt om met de juiste mensen in de juiste afdelingen te praten. Met een contract in plaats, zijn we blij aan te kondigen dat we later dit jaar nieuwe versies van alle Myst-games opnieuw gaan uitbrengen." Het is niet bekend welke verbeteringen de rereleases met zich meebrengen. Uit de post is in ieder geval op te maken dat de games werken op Windows 10.

Cyan ook aangekondigd een fysieke collectie te gaan maken. Deze fysieke editie wordt in een unieke verpakking geleverd en bevat een "limited edition collectors item".

Hoogstwaarschijnlijk worden de nieuwe versies van de adventure-games in september uitgebracht, aangezien de eerste game ook in september 1993 voor Mac en pc verscheen. In totaal zijn er zes games in de Myst-serie: Myst, Riven, Myst 3: Exile, Uru: Ages Beyond Myst, Myst 4: Revelation en Myst 5: End of Ages.

Cyan werkt tevens aan een nieuwe vr-game genaamd Firmament. De ontwikkelaar heeft de game vandaag uit de doeken gedaan. Duidelijk is dat het spel in vr gespeeld moet worden en puzzels en avonturen bevat, maar veel meer informatie is er nog niet.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou