Alle medewerkers Kingdoms of Amalur-studio ontslagen | Gamer.nl

Alle medewerkers Kingdoms of Amalur-studio ontslagen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het nieuws is nog niet officieel naar buiten gebracht, maar een enkele medewerker sprak al over zijn ontslag op Twitter. WPRI zegt de brief in bezit te hebben die gisteren verstuurd is naar werknemers, om hen op de hoogte te stellen van de situatie. 

38 Studios ondervond al langer problemen, werknemers zouden afgelopen maand niet betaald hebben gekregen en de studio kon niet voldoen aan de aflo ingsregeling voor een lening die het van de staat Rhode Island ontving. Vorige week wist het alsnog het geld terug te betalen, maar hiervoor moesten medewerkers wel een maand loon mi en. 

Wat er nu met 38 Studios gebeurt, is niet zeker. Als de studio definitief gesloten wordt, dan zal Rhode Island de lening zelf terug moeten betalen. 38 Studios heeft momenteel de ma ively multiplayer online game Project Copernicus in ontwikkeling, eerder bracht het Kingdoms of Amalur: Reckoning uit, een singleplayer role-playing game in hetzelfde universum.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou