Alle gelicenseerde muziek in Fifa 21 kan nu worden uitgezet

Alle gelicenseerde muziek in Fifa 21 kan nu worden uitgezet

Spelers kunnen nu alle gelicenseerde muziek in Fifa 21 uitzetten via een optie in het menu.

Dat kan sinds de recente uitgave van update 3.1 op pc, PlayStation 4 en Xbox One. De optie zit er in zodat mensen die video's opnemen voor YouTube of het spel livestreamen, geen inbreuk meer maken op het auteursrecht van de bands in kwestie.Op de soundtrack van Fifa 21 staat muziek van onder andere Tame Impala, Charli XCX, Stormzy en Dua Lipa.

De optie is erin gepatched nadat streamingplatform Twitch veel video's van talloze gebruikers zonder waarschuwing heeft verwijderd. Het bedrijf doet dit op voorhand al bij video's waarin het gelicenseerde muziek waarneemt, zodat er ook minder snel boetes uitgedeeld kunnen worden. Door deze actie zijn sommige Twitch-gebruikers vele uren aan materiaal kwijtgeraakt.

Streamers en YouTubers kunnen nu het zekere voor het onzekere nemen en de muziek in Fifa 21 uitzetten. Zo bestaat er ook geen kans dat hun video offline wordt gehaald door inbreuk op het auteursrecht.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

maar ondertussen is de gehele soundtrack gewoon op youtube te vinden.

0
test

@StormFox Dus? Het gaat hier om streamers of youtubers die een copyright claim/strike krijgen omdat een gelicenseerde nummer op de achtergrond speelt op het menu in Fifa 21. Heeft niks te maken met of het nummer wel of niet op youtube te vinden is. Door zo'n copyright claim kunnen alle opbrengsten van die video naar de maker van het nummer gaan in plaats van de Youtuber terwijl het soms om 10 seconde gaat van een video van 10+ minuten en kan de video offline gehaald worden door die claim.

0
test

Ze moeten Martin Tyler en Alan Smith terug in de game doen, dat boeit mij meer dan de soundtrack !

0
test

@daftmark18 en de -EA gameface- gewoon je zelf in je favorite club zien je eigen custom audio files ,gewoon mp3 zoals het een paar jaar geleden nog gewoon kon.

0

Aanbevolen voor jou