Aliens vs. Predator mag toch verschijnen in Australië | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

volgend jaar alsnog in de Australische winkels verschijnen. Dit heeft de manager van Sega Australië, Darren Macbeth, vertelt aan website Kotaku.

MacBeth: "Het is met groot genoegen dat ik kan meedelen dat ons beroep succesvol was. We zijn voornamelijk trots dat de game in zijn originele vorm zal verschijnen, waarbij geen enkele inhoud is gewijzigd of geschrapt. Dit is een grote overwinning voor Australische gamers. We geven dan ook een applaus voor de Cla ification Review Board met het nemen van een besli ing die rekening houdt met de context van het spel, en die duidelijk op één lijn zit met de moderne verwachtingen van Australiërs die voor rede vatbaar zijn."

Debat

De herkeuring was door Sega aangevraagd omdat ze in beroep waren gegaan tegen het verbod dat de game had gekregen in het land. In Australië is momenteel een debat gaande of het keuring ysteem op de schop genomen moet worden omdat momenteel een 15+ keurmerk het zwaarste is dat gegeven kan worden. Games geschikt voor spelers van 18 jaar of ouder worden daardoor vaak aangepast of verboden.

Hoewel de game in Australië nu alsnog geschikt is bevonden voor gamers van 15 jaar of ouder, prijkt er op het door Sega vrijgegeven Europese packshot momenteel  een 18-logo. Aliens vs. Predator verschijnt op 19 februari 2010 voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou