Alien Breed 2: Assault is een top down-shooter waarin spelers verschillende missiedoelen moeten voltooien en het moeten openemen tegen buitenaardse wezens. Nieuw in Alien Breed 2: Assault is de Survivor-modus, waarin spelers het alleen of samen met een vriend op moeten nemen tegen een eindeloze hoeveelheid aan vijanden en zoveel mogelijk punten moeten scoren.

Eind vorig jaar verscheen Alien Breed: Evolution op Xbox Live Arcade. De game verscheen in aangepaste vorm, onder de naam Alien Breed: Impact, afgelopen augustus voor PC en eerder deze maand voor PlayStation 3. Of Alien Breed 2: Assault ook naar PlayStation 3 komt, is onduidelijk.

Amiga

De Alien Breed-games zijn gebaseerd op de  gelijknamige serie die begin jaren '90 zijn oorsprong vond op de Commodore Amiga en later ook verscheen op PC. De eerste twee delen waren top-down shooters van ontwikkelaar Team 17, net als de nieuwe Alien Breed-games. De laatste game in de serie totdat deze vorig jaar nieuwe leven werd ingeblazen is Alien Breed 3D II, een first-person shooter die in 1996 verscheen voor Amiga.