Nieuws
Alice Madness

Alice: Madness Returns wederom uit verkoop gehaald op Steam

Het gaat mogelijk om een tijdelijke fout

Geschreven door Michel Musters op
Alice: Madness Returns is wederom niet te koop via Steam.

Hoewel de Steam-pagina nog is te bezoeken, kan men op moment van schrijven de game niet kopen. De precieze reden is niet duidelijk, al staat op Steam dat de game uit de verkoop is gehaald op verzoek van de uitgever.

American McGee, de bedenker van het spel, speculeert echter dat het om een fout gaat. Een andere game van zijn voormalige studio Spicy Horse, genaamd Akaneiro: Demon Hunters, is onlangs uit de verkoop gehaald om een probleem met het spel op te lossen. Dat heeft er mogelijk voor gezorgd dat per ongeluk andere spellen van de studio offline zijn gehaald.

Het feit dat Alice: Madness Returns tijdelijk niet te koop is op Steam is extra opvallend, omdat de game vijf jaar lang uit de verkoop was gehaald op het platform. De game werd in 2016 van Steam afgehaald, maar was al die tijd wel verkrijgbaar via Origin. In de tussentijd gingen overgebleven codes voor de Steam-versie van de game soms wel voor honderden euro's over de toonbank. Eerder dit jaar verscheen het spel plotseling weer op Steam.

Alice: Madness Returns kwam in 2011 uit en sindsdien is er geen nieuw deel in de serie van American McGee uitgekomen. Vorig jaar liet de maker wel weten graag een derde game in de reeks te ontwikkelen. Begin dit jaar werd daarnaast aangekondigd dat er een televisieserie geschreven wordt gebaseerd op de gamereeks. Die serie wordt geschreven door David Hayter, ook bekend als de stem van Solid Snake in de meeste Metal Gear Solid-games.

Dit artikel delen:

Lees meer

Team achter onofficiële Metroid 2-remake maakt eigen metroidvania Forge-modus Halo Infinite laat spelers wapenfunctionaliteit combineren
2

Reacties op: Alice: Madness Returns wederom uit verkoop gehaald op Steam

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  do365nic

  • 20 juni 2022 10:35
  Ik wist niet dat er een serie gemaakt zou worden op basis van de games.
  Ik vraag me af of dit live action wordt of in tekenfilm formaat.
  Even opzoeken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 20 juni 2022 11:28
  Het is ook wel een beetje een EA ding. Ze haalde vorig jaar ook de oorspronkelijke Syndicate van GOG af, omdat redenen. Nu staat hij er weer gewoon tussen.

  Het lijkt een tactiek om weer even interesse te wekken in oude titels, in mijn mening. nieuws sites rapporteren wel iedere keer als ze een dergelijke scheet laten. En gamers willen maar graag hebben wat ze wordt afgenomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.