Om toegang te krijgen tot de alpha kunnen spelers de Arma 3 Alpha aanschaffen (24,99 euro), de Arma 3 Digital Deluxe Edition (39,99 euro) of de Arma 3 Supporter Edition (59,99 euro). In de Deluxe Eidition zitten een digitale soundtrack, digitale maps en een digitale tactical guide en een Steam-gift van Arma: Cold War Assault.

Met de Arma 3 Supporter Edition van 59,99 euro verzekeren spelers zich van toekomstige Arma 3-DLC, een giftcard van Arma X en krijgen zij hun naam in de credits van de game. Bij aankoop van een van de pakketten wordt ook toegang verleend tot de bèta van Arma 3 en krijgen spelers de uiteindelijke game.  

Ook komt er een gratis, gelimiteerde versie van de alfa beschikbaar, de Arma 3 Alpha Lite. Deze is vanaf 14 maart beschikbaar en ondersteunt geen multiplayer of modding. Toegang tot de Lite-versie is alleen op uitnodiging van mensen die de Arma 3-alfa hebben aangekocht. De Lite-editie verloopt op 15 juni en geeft geen toegang tot de bèta, noch het uiteindelijke spel.

Inhoud

In de alfa kunnen spelers aan de slag met een beperkt gedeelte van de content. Er zijn vier verschillende missies te proberen, een aantal wapens en voertuigen, twee multiplayerscenario's en er is modding support. In de alpha spelen mensen op het eiland Stratis van 20 vierkante kilometer. In de uiteindelijke versie is het eiland Altis de attractie, dat zo'n 350 vierkante kilometer groot is. Spelers kunnen met de alfa blijven spelen totdat de game overgaat naar de bètafase in het tweede kwartaal van het jaar. In het derde kwartaal van 2013 moet de uiteindelijke versie beschikbaar komen. 

Wij zijn momenteel al bezig met de alfaversie van de game. Lees op 5 maart onze bevindingen op Gamer.nl