Nieuws
Call of Duty: Black Ops 4

Alcatraz-map in Blackout nu ook beschikbaar op pc en Xbox One

En update zorgt voor ophef

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
De nieuwe Blackout-map Alcatraz kan, nadat deze eerder al op PS4 uit was, nu worden gespeeld op pc en Xbox One. De update van gisteren voegde ook de populaire Infected-modus toe, introduceerde divisies in de competitieve modus en veroorzaakte ophef bij fans.

Vorige week werd de nieuwe Blackout-map Alcatraz uitgebracht voor de PlayStation 4-versie van Call of Duty: Black Ops 4. De map is gebaseerd op de beruchte gevangenis en is een stuk kleiner, wat zorgt voor intensere gevechten. Bovendien werd bekendgemaakt dat de battle royale-modus gratis te spelen is op alle platformen tot en met 30 april.

Gisteren is er een nieuwe update uitgebracht voor Black Ops 4, waarin de Alcatraz-map ook beschikbaar wordt gemaakt voor bezitters van een pc of Xbox One. Verder wordt de Infected-spelmodus toegevoegd, bevat de competitieve modus van het spel nu divisies en worden algemene verbeteringen gemaakt.

In de populaire Infected-modus moet een team zien te overleven tegen een steeds groter wordende groep zombies. De ronde start met een willekeurig geïnfecteerde speler, die als doel heeft om andere spelers te infecteren door ze te steken met een mes. Vervolgens is de ronde afgelopen als alle spelers zijn geïnfecteerd, of als de overlevenden het volhouden tot de tijd om is.

In februari werd het World League Rank-systeem geïntroduceerd in Black Ops 4. Met de update van vandaag worden ook divisies toegevoegd aan de competitieve modus, zodat spelers kunnen zien hoe goed ze presteren ten opzichte van de rest. Spelers boven het gemiddelde worden gepromoveerd van Competitor tot Advanced, de top 30 procent bevinden zich in de Expert-rank, Elite bestaat uit de top 15 procent en de beste 2 procent mag zichzelf Master noemen.

Black Ops 4

De Black Ops 4-update zorgde ook voor veel ophef bij fans. Het viel hun namelijk op dat het niet meer mogelijk is om de Blackout-modus te spelen in een duo, terwijl dit niet werd vermeld in de update. Ontwikkelaar Treyarch legde niet veel later uit op Twitter dat deze beslissing was genomen om het spelen van de andere Blackout-speellijsten aan te moedigen. Na feedback van spelers zal de duo-speellijst vandaag weer beschikbaar worden gemaakt op PlayStation 4 en Xbox One. Het is nog niet bekend wanneer de modus terugkeert op pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

Naam veranderen in PlayStation Network vanaf morgen mogelijk Haal de vakantie in huis met Vacation Simulator
1

Reacties op: Alcatraz-map in Blackout nu ook beschikbaar op pc en Xbox One

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  clandestine666

  • 10 april 2019 18:50
  Heb m gisteren even geprobeerd in het kader van die gratis trial, speelt goed, mooie maps, maar ik bakte er weinig van, denk dat ik het bij Battlefields Firestorm hou, gaat me een stuk beter af.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.