Alan Wake Remastered minder verkocht dan verwacht

Alan Wake Remastered minder verkocht dan verwacht

Ontwikkelaar Remedy verkocht minder exemplaren van Alan Wake Remastered dan gehoopt.

Dat blijkt uit een financieel verslag van het bedrijf. Bij het gedeelte over royalty's maakt Remedy bekend dat 'de ontwikkelingskosten van Codename Condor en Alan Wake Remastered en gameroyalty’s van Control zijn gedaald ten opzichte van de vergelijkingsperiode. Alan Wake Remastered en Crossfire genereerden geen royalty's.'

Ondanks de tegenvallende verkopen zit Remedy niet in de problemen. Dat blijkt uit de omzet die met 7% is gegroeid naar 7,9 miljoen euro. 

Remedy heeft inmiddels vijf games in ontwikkeling. Zo zijn ze bezig met het vervolg op Alan Wake, de remake van Max Payne 1 en 2 en maar liefst twee games in de Control-franchise. Eén daarvan is hoogstwaarschijnlijk een vervolg op de eerste game, terwijl de andere een multiplayer spin-off moet worden. Tot slot werkt Remedy samen met Tencent aan een multiplayergame genaamd Codename Vanguard. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ondanks ik Alan Wake erg goed vond, zat ik zelf niet zo te wachten op een remaster. Na het verhaal te kennen, was ik niet op zoek naar betere graphics om er nog eens doorheen te gaan. Gok zelf ook dat meer mensen zitten te wachten op Max Payne dan op Alan Wake.

0

@FishSt1ck Dit. Het hekelt me een beetje om dezelfde game weer opnieuw te spelen. Zo goed als de sfeer is, qua gameplay vind ik het niet heel erg herspeelbaar eigenlijk. Ik ben er twee keer doorheen gegaan en dat vind ik de komende 10 jaar meer dan genoeg. Tegen die tijd ben ik waarschijnlijk wel genoeg vergeten dat het weer vrij vers is. Vers verhaaltje daarentegen... ja kom maar.

0
test

@FishSt1ck al die remasters van games die er nog goed uit zien. Ik koop ze niet als ik ze al heb gespeeld ooit. Ook al vind ik de game nog zo goed. Koop ik liever een echt nieuwe game.

0
test

Tja, niet heel gek toch? Geen enkele reclame voor gemaakt, bovendien wou niemand een Alan awake remaster maar een sequel Zelfde koek voor Max Payne, remaster? Kom gewoon met een nieuw deeltje wtf

0
test

@The soy sauce Max Payne is een remake en geen remaster. Deel 1 en 2 zijn ook al een stuk ouder dan Alan Wake en staan in mijn lijstje beste games ooit. Max Payne 3 sloot het verhaal eigenlijk best goed af, dus een vervolg is in mijn ogen niet perse nodig. Daarom kijk ik wel uit naar de remake van deel 1 en 2.

0

Aanbevolen voor jou