Alan Wake meer dan twee miljoen keer verscheept | Gamer.nl

Alan Wake meer dan twee miljoen keer verscheept | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Häkkinen, het hoofd van de Alan Wake-franchise, begint de verkoop van de "cultkla ieker" na een langzame start hele positieve vormen aan te nemen. "Ik denk dat zoiets inherent is aan verhalende ervaringen", legt Häkkinen uit. "Mensen die het speelden en hebben genoten van het spel, voelen de drang om dit hun vrienden en andere gamers te vertellen."

De ontwikkelaar geeft verder aan dat er nog toekomst zit in Alan Wake en zegt dat het IP de studio nauw aan het hart ligt. "Het is ons IP - wij zijn de eigenaar. Dat is niet iets dat we makkelijk zullen vergeten." Om die reden denkt Häkkinen ook niet dat de franchise op korte termijn in de verkoop zal gaan. Eerder verkocht Remedy wel de Max Payne-franchise aan Rockstar, dat in mei met een vervolg komt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou