Heb je een Windows XP systeem thuis staan of alleen een PlayStation 3 en kijk je reikhalzend uit naar Alan Wake, dan ga je van dit nieuwsbericht niet blij worden. Remedy Entertainment's Markus Maki: "Het is het beste om Alan Wake een game exclusief voor Vista te beschouwen." Men gaat er van uit dat hij het hier over de PC-versie heeft en dat de Xbox 360-versie nog wel gewoon in ontwikkeling is.

Maki wilde niet kwijt of men gebruik zou maken van DirectX 10. Ook een datum waarop de game in de winkels zou moeten liggen kon er niet van af. Microsoft heeft wel beloofd dat de game dit jaar uit zou komen, in ieder geval op de Xbox 360. "We zijn een klein team gefocust op het uitbrengen van een ongelooflijke ervaring en dat kost nou eenmaal tijd en geduld."

Dat Alan Wake, een actiespel in de derde persoonsaanzicht waarbij je in de huid van een schrijver kruipt die 's nachts zijn nachtmerries werkelijkheid ziet worden, is een van de meest verwachte games van dit moment en de aankondiging dat de game alleen op PC's met Vista zal draaien zal dus een zware klap zijn voor velen.