Alan Wake 2 is in zijn geheel speelbaar bij Remedy

Alan Wake 2 is in zijn geheel speelbaar bij Remedy

Remedy heeft al een compleet speelbare versie van Alan Wake 2 liggen.

Dat heeft CEO Tero Virtala laten weten (via VGC). "Alan Wake 2 is in volle productie. Binnenkort zit alle content er in, en het is al van begin tot eind speelbaar. Vervolgens gaan we de ervaring afwerken."

Virtala is erg te spreken over de franchise. "Alan Wake is een uniek merk dat van veel waarde is voor het bedrijf." Hij geeft echter toe dat de in 2021 verschenen remaster van de eerste game nog geen winst heeft opgeleverd. "Maar we verwachten dat verkoop toeneemt zodra de release van Alan Wake nadert en zowel fans als nieuwe spelers het oorspronkelijke verhaal op een nieuwe generatie consoles wil ervaren."

Vorige week gaf creative director Sam Lake nog aan dat Alan Wake 2 het grootste project van Remedy tot dusver is. "De afgelopen jaren is de droom van Alan Wake 2 ambitieuzer en unieker geworden. Een game zoals deze ontwikkelen is een erg complexe onderneming - het is ons grootste project tot nu toe - en allerlei dingen moeten samenkomen. Niet alleen het concept, maar ook de timing en de juiste partners."

Alan Wake 2 werd eind 2021 aangekondigd en moet ergens dit jaar verschijnen op PlayStation 5, Xbox Series X en S en Epic Games Store. De eerste Alan Wake verscheen in 2010 en draait om de titulaire schrijver die in het dorpje Bright Falls op zoek gaat naar zijn verdwenen vrouw. Ondertussen lijkt hij langzaam zijn verstand te verliezen. In de game moeten spelers hun zaklamp op in duisternis gehulde vijanden schijnen om ze vervolgens neer te kunnen schieten. Andere games van Remedy zijn onder andere Control en Quantum Break.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Na het overhypte Control zit ik er ool niet met spanning op te wachten. Eerst maar eens wat gameplay zien en dan kijk ik wel. Remedy heeft naar mijn mening na QB haar ziel verloren met Control. Daar zullen velen het vast niet mee eens zijn maar wellicht zijn de tegenvallende AW remake cijfers daar ook wel aan te wijten.

0

@Riyakuya wat vond je zo teleurstellend aan Control?

0
test

@fonsrutte ik kwam van QB af en had dus hoge verwachtingen. Maar het bleek niets anders te zijn dan een slappe ripoff van QB met powers die ietsjes anders waren, een totaal ongeinspireerd hoofpersonage, en extreem vaag verhaal (vooral in de eerste paar uren), geen moeilijkheidsgraad keuze, veel minder kwaliteit cutscenes en crappy performance op de Xbox One X. De performance zal beter zijn op de nieuwe consoles maar toen durfde ze ook nog eens geld voor een upgrade te vragen. Het was echt een hele grote teleurstelling voor mij en een dikke downgrade vergeleken met QB.

0

@Riyakuya ik vond Quantum Break ook geweldig, super verhaal inderdaad. Ik had ook geen hele hoge verwachtingen van Control en er zat veel tijd tussen die game voor mij. Dat vage is juist waar ik van hou en dat deed deze game voor mij goed. Maar ik snap wat je bedoelt, Control voelde idd niet aan als een echte AAA maar voor mij prima genoeg.

0

Aanbevolen voor jou