"In de afgelopen zestig dagen zijn alle vier van onze interne studio's begonnen aan nieuwe titels die representatief zijn voor het type product waarvan wij geloven dat het THQ succesvol zal maken in de toekomst", vertelt Rubin.

Die vier studio's zijn Relic Entertainment, dat momenteel ook werkt aan Company of Heroes 2; Vigil Games, dat zijn werk aan Darksiders II aan het afronden is; Volition, dat een nieuw deel in de Saints Row-serie ontwikkelt en THQ Studio Montreal, waar Assassin's Creed-maker Patrice Desilets aan een nog onbekend project werkt.

Voor dit fiscale jaar heeft THQ nog de games Darksiders 2, WWE 13, Company of Heroes 2, Metro: Last Light en South Park: The Stick of Truth in de planning staan. Daarnaast is Crytek bezig met Homefront 2 en werkt Left 4 Dead-studio Turtle Rock ook aan een game voor de uitgever.

Stopgezet

THQ heeft ook verschillende projecten stopgezet. Zo is Volition niet langer bezig met InSane, de horrorgame van ontwikkelaar Guillermo del Toro, heeft het de rechten op Devil's Third weer overgedragen aan zijn ontwikkelaars en wordt de massively multiplayer onlinegame Warhammer 40,000: Dark Millenium omgebouwd tot een meer traditionele role-playing game. Daarnaast heeft de uitgever aangegeven geen pijlen meer te richten op Facebook-games en games voor mobiele platformen.

THQ maakt een grootschalige reorganisatie door, omdat het bedrijf financiële problemen heeft. Dankzij de veranderingen in zijn bedrijfsvoering, kon het bedrijf voor het eerst sinds het laatste kwartaal van 2009 een winst raporteren bij de bekendmaking van zijn financiële kwartaalcijfers.